Tijdens mijn reis door Mexico heb ik bijna elke dag wel een burrito op. Zeker op dagen dat we echt even behoefte hadden aan een voedzame lunch of voedzaam diner, gingen we voor een goedgevulde burrito. De truc om hem extra lekker te maken, is om de hem even te toasten in een loeihete pan. Zo wordt hij lekker krokant en kun je nóg meer genieten van deze gezonde burrito. De burrito die ik maakte vulde ik met gele rijst, kipgehakt, wortel, komkommer, paprika, sla en kaas. Ik topte hem af met een heerlijke avocadodressing. Die wil je proberen! Heb jij liever een bowl in plaats van een burrito? Check dan deze burritobowl!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 burrito):
  • 1 grote volkoren wrap
  • 40 gr gele rijst
  • 75 gr kipgehakt
  • 1 el kipkruiden of cajunkruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 komkommer
  • wortel julienne
  • paar blaadjes kropsla
  • 1 el geraspte kaas (ik gebruik deze)
  • 1/2 avocado
  • 2 el (kokos)yoghurt
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt rul. Breng op smaak met de cajunkruiden en een flinke snuf peper en zout.
  3. Snijd de komkommer in reepjes.
  4. Doe de avocado samen met de yoghurt, 50 ml water, het knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine of blender. Blend tot een gladde dressing. Te dik? Voeg extra water toe. Te dun? Voeg wat extra yoghurt toe.
  5. Verhit alvast een koekenpan op het fornuis. Je hebt geen boter/olie nodig. Besmeer de wrap met 1 el van de dressing en beleg hem met de sla, rijst, kip, komkommer en wortel. Voeg tot slot nog wat geraspte kaas toe. Vouw de burrito dicht en leg hem in de pan. Keer na 1 minuut en herhaal totdat de burrito goudbruin en knapperig is geworden. Serveer met de burrito met extra avocadodressing.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Tijdens mijn reis door Mexico heb ik bijna elke dag wel een burrito op. Zeker op dagen dat we echt even behoefte hadden aan een voedzame lunch of voedzaam diner, gingen we voor een goedgevulde burrito. De truc om hem extra lekker te maken, is om de hem even te toasten in een loeihete pan. Zo wordt hij lekker krokant en kun je nóg meer genieten van deze gezonde burrito. De burrito die ik maakte vulde ik met gele rijst, kipgehakt, wortel, komkommer, paprika, sla en kaas. Ik topte hem af met een heerlijke avocadodressing. Die wil je proberen! Heb jij liever een bowl in plaats van een burrito? Check dan deze burritobowl!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 burrito):
  • 1 grote volkoren wrap
  • 40 gr gele rijst
  • 75 gr kipgehakt
  • 1 el kipkruiden of cajunkruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/4 komkommer
  • wortel julienne
  • paar blaadjes kropsla
  • 1 el geraspte kaas (ik gebruik deze)
  • 1/2 avocado
  • 2 el (kokos)yoghurt
  • zout en peper
  • olie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin het kipgehakt rul. Breng op smaak met de cajunkruiden en een flinke snuf peper en zout.
  3. Snijd de komkommer in reepjes.
  4. Doe de avocado samen met de yoghurt, 50 ml water, het knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine of blender. Blend tot een gladde dressing. Te dik? Voeg extra water toe. Te dun? Voeg wat extra yoghurt toe.
  5. Verhit alvast een koekenpan op het fornuis. Je hebt geen boter/olie nodig. Besmeer de wrap met 1 el van de dressing en beleg hem met de sla, rijst, kip, komkommer en wortel. Voeg tot slot nog wat geraspte kaas toe. Vouw de burrito dicht en leg hem in de pan. Keer na 1 minuut en herhaal totdat de burrito goudbruin en knapperig is geworden. Serveer met de burrito met extra avocadodressing.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept