Pad Thai met kip is typisch zo’n gerecht waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Dat is maar goed ook, want in januari was ik op reis door Thailand en toen heb ik het maar liefst 32 keer (!) achter elkaar gegeten. Het leukste is dat ik daar workshops heb gevolgd over hoe je een echte authentieke Pad Thai zelf maakt en dat recept deel ik hieronder met jou.

Wat zit er in Pad Thai?

Pad Thai met kip is – in tegenstelling tot veel andere Aziatische gerechten – helemaal niet pittig. Het is een wokgerecht met noedels, kip, tofu en groenten zoals Chinese bieslook (of bosui) en taugé. De saus maak je in dit recept met sojasaus, vissaus, tamarindepasta, rijstazijn en honing. Samen zorgt dit voor een perfecte balans tussen umami, zoet, hartig en zuur en dat is verslavend lekker. Dus als je nog niet zo bekend bent met de Thaise keuken, is dit echt een aanrader!

Authentieke Pad Thai maken

Bij het maken van deze Pad Thai met kip zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om hem zo authentiek mogelijk te maken. Ten eerste haal ik deze rijstnoedels van de toko omdat die precies de juiste dikte en structuur hebben voor dit gerecht. Omdat dit de basis vormt van de Pad Thai zou ik aanraden om toch het tripje naar de toko te maken. Ten tweede kun je het beste geen ingrediënten vervangen of weglaten. Dit is met name belangrijk bij het maken van de saus, omdat de verschillende onderdelen – het umami van de sojasaus en vissaus, het zure van de tamarindepasta en rijstazijn, en de zoete honing – elkaar qua smaak in balans houden. Als laatste raad ik je aan om tijdens het koken een ruime wokpan te gebruiken, als je die hebt. Van origine wordt dit gerecht namelijk op heel hoog vuur gewokt. Alle ingrediënten worden dan kort verhit, waardoor bijvoorbeeld de taugé zijn oorspronkelijke knapperigheid behoudt.

Zelf Pad Thai maken

Deze authentieke Pad Thai is een makkelijk en gezond wokgerecht met kip, tofu, noedels en groenten. In tegenstelling tot veel andere Aziatische gerechten is het helemaal niet pittig en het heeft een fijne mix van zoet, zuur, hartig en umami. Doordat je het binnen twintig minuten op tafel zet, is dit recept perfect als doordeweekse avondmaaltijd.

Meer gezonde diner recepten

Ben je op zoek naar meer gezonde diner recepten? Maak eens deze eiwitrijke pindakip met rijst en komkommer, die valt altijd in de smaak. Of ga voor gezond comfortfood met deze rode curry met gehaktballetjes en aubergine. Ook lekker en snel is deze vegetarische noodlebowl met courgette en ei. Eet smakelijk alvast!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 160 gr platte rijstnoodles (deze haal ik bij de toko) of gebruik ‘normale’ noodles als het niet anders kan (deze bijvoorbeeld)
  • 2 el tamarinde pasta
  • 2 el (donkere) sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el honing
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el sesamolie
  • 3 stengels Chinese bieslook of bosui
  • 200 gr tofu
  • 200 gr kippendij
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 sjalot
  • 200 gr taugé
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 25 ml water
  • 2 eieren
  • 2 el ongezouten pinda’s
  • 1 limoen
WAT MOET JE DOEN:
  1. Laat de platte rijstnoodles 10-15 minuten weken in koud water. Gebruik je ‘gewone’ noodles? Kook ze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Mix de tamarinde met de sojasaus, vissaus, honing, rijstazijn en het water. Zet apart.
  3. Snijd de Chinese bieslook (of bosui) in grove stukken. Snijd de tofu en kip in blokjes en hak de knoflook en sjalot fijn. Doe in een kom.
  4. Verhit de sesamolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook en sjalot. Voeg hier vervolgens de kipfilet aan toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de Chinese bieslook samen met de tofu, taugé en chiliflakes toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de saus toe samen met de noodles en het water. Zet het vuur hoog en blijf goed wokken/roerbakken totdat de noodles de saus helemaal hebben opgenomen.
  5. Schuif de Pad Thai met kip in de pan aan de kant en voeg wat extra olie toe in de pan. Breek hierin de eieren en scramble deze als het ware. Als het ei is gestold, roer je deze door de Pad Thai en mix je alles nog een keer goed.
  6. Hak de pinda’s grof en snijd de limoen in partjes. Verdeel de Pad Thai met kip over de borden en garneer met de pinda’s en limoen.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept