Pad Thai met kip is typisch zo’n gerecht waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Dat is maar goed ook, want in januari was ik op reis door Thailand en toen heb ik het maar liefst 32 keer (!) achter elkaar gegeten. Het leukste is dat ik daar workshops heb gevolgd over hoe je een echte authentieke Pad Thai zelf maakt en dat recept deel ik hieronder met jou.
Wat zit er in Pad Thai?
Pad Thai met kip is – in tegenstelling tot veel andere Aziatische gerechten – helemaal niet pittig. Het is een wokgerecht met noedels, kip, tofu en groenten zoals Chinese bieslook (of bosui) en taugé. De saus maak je in dit recept met sojasaus, vissaus, tamarindepasta, rijstazijn en honing. Samen zorgt dit voor een perfecte balans tussen umami, zoet, hartig en zuur en dat is verslavend lekker. Dus als je nog niet zo bekend bent met de Thaise keuken, is dit echt een aanrader!
Authentieke Pad Thai maken
Bij het maken van deze Pad Thai met kip zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om hem zo authentiek mogelijk te maken. Ten eerste haal ik deze rijstnoedels van de toko omdat die precies de juiste dikte en structuur hebben voor dit gerecht. Omdat dit de basis vormt van de Pad Thai zou ik aanraden om toch het tripje naar de toko te maken. Ten tweede kun je het beste geen ingrediënten vervangen of weglaten. Dit is met name belangrijk bij het maken van de saus, omdat de verschillende onderdelen – het umami van de sojasaus en vissaus, het zure van de tamarindepasta en rijstazijn, en de zoete honing – elkaar qua smaak in balans houden. Als laatste raad ik je aan om tijdens het koken een ruime wokpan te gebruiken, als je die hebt. Van origine wordt dit gerecht namelijk op heel hoog vuur gewokt. Alle ingrediënten worden dan kort verhit, waardoor bijvoorbeeld de taugé zijn oorspronkelijke knapperigheid behoudt.
Zelf Pad Thai maken
Deze authentieke Pad Thai is een makkelijk en gezond wokgerecht met kip, tofu, noedels en groenten. In tegenstelling tot veel andere Aziatische gerechten is het helemaal niet pittig en het heeft een fijne mix van zoet, zuur, hartig en umami. Doordat je het binnen twintig minuten op tafel zet, is dit recept perfect als doordeweekse avondmaaltijd.
Meer gezonde diner recepten
Ben je op zoek naar meer gezonde diner recepten? Maak eens deze eiwitrijke pindakip met rijst en komkommer, die valt altijd in de smaak. Of ga voor gezond comfortfood met deze rode curry met gehaktballetjes en aubergine. Ook lekker en snel is deze vegetarische noodlebowl met courgette en ei. Eet smakelijk alvast!
Geef een reactie