Het is weer tijd voor een nieuw gerecht met noodles, namelijk deze noodlebowl met courgette en ei. Voedzaam, verrassend en ontzettend lekker. Deze noodlebowl met courgette en ei staat ook nog eens binnen een kwartier op tafel. Een snellere maaltijd ga jij vandaag niet vinden. Eerder maakte ik deze noodlebowl met kipgehakt en bimi en deze noodlebowl met krokante kip en ananas. Mijn persoonlijke favoriet is daarnaast nog deze noodlebowl met sticky aubergine en gyoza. Welke ga jij proberen?

Noodlebowl met courgette en ei

De combinatie van courgette en noodles in deze noodlebowl met courgette en ei is echt een match made in heaven.

Courgette, ook wel bekend als zucchini, is een veelzijdige groente die zich perfect laat combineren met noodles. Deze combinatie biedt niet alleen een smaakvolle maaltijd, maar ook tal van gezondheidsvoordelen. Courgette is rijk aan vezels, vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen, terwijl noodles zorgen voor een bevredigende textuur. Vooral als je udon noodles gebruikt. Je kunt die gewoon kopen bij Albert Heijn of Jumbo.

Udon noodles zijn daarnaast erg top in gebruik. Ze zijn niet alleen binnen één minuut klaar, maar ze blijven ook lekker plakkerig waardoor elke saus er heel goed aan blijft hangen. En dikke chewy noodles vind ik sowieso veel lekkerder dan van die dunne slierten. Mocht jij wel liever dunne noodles gebruiken, is dat natuurlijk geen probleem. Pick your favorite!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 400 gr udon noodles
  • 1 grote courgette
  • 2 eieren
  • 1 el sriracha
  • 150 ml yoghurt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el witte en zwarte sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • Thaise basilicum
  • peper en zout
  • olie naar keuze om in te bakken (tip: sesamolie is lekker hierbij!)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Halveer de courgette over de lengte en halveer de helften nogmaals, zodat je schuine kwarten krijgt. Snijd de kwarten in stukken.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de courgette rondom goudbruin met wat knoflookpoeder, peper en zout.
  3. Verwarm ondertussen de noodles een minuutje in een pan met heet water zodat ze loskomen (of anders aangegeven op verpakking) en bak twee spiegeleieren.
  4. Mix de yoghurt met de sriracha en een snuf peper en zout. Giet de noodles af en mix ze met de sojasaus.
  5. Verdeel de noodles over de kommen en top af met de courgette, het ei, de srirachayoghurt en wat Thaise basilicum. Garneer met de sesamzaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept