Het is weer tijd voor een nieuw recept met noodles, namelijk deze noodlebowl met sticky aubergine en gyoza. Een heerlijk vegetarisch gerecht dat super snel op tafel staat en bovendien erg voedzaam is. Bomvol groenten, smaak én bovenal genot. Ik ben zelf echt dol op aubergine en maak er dan ook regelmatig recepten mee. Wat dacht je van deze pasta bake met aubergine en kip of deze curry met aubergine, vega balletjes en rijst? Allemaal super smaakvolle recepten die in nog geen half uur op tafel staan.

Noodlebowl met sticky aubergine & gyoza

Naast aubergine maak ik in dit recept gebruik van gyoza. Gyoza’s zijn een populair Japans streetfoodgerecht dat bestaat uit kleine deegpakketjes gevuld met vlees of groenten en kruiden. Gyoza is momenteel super populair en je vindt het dan ook in heel veel restaurants. En ik snap wel waarom!

  1. Smaak: gyoza heeft een heerlijke smaak dankzij de combinatie van de hartige vulling en de chewy én knapperige textuur van het deeg. Bovendien zijn de kruiden en specerijen die in de vulling worden gebruikt vaak zeer smaakvol.
  2. Gemak: gyoza is relatief gemakkelijk te bereiden en kan snel worden gebakken, gestoomd of gekookt. Dit maakt het een populaire keuze voor drukke mensen die een snelle en gemakkelijke maaltijd willen, maar toch culinair willen blijven genieten. Ik gebruik deze gyoza’s uit de vriezer en die smaken écht heel goed. Je warmt ze in nog geen drie minuten op.
  3. Veelzijdigheid: gyoza kan worden gevuld met verschillende soorten vlees, groenten en kruiden, waardoor het geschikt is voor verschillende smaken en dieetwensen. Ik gebruik vega(n) gyoza’s, maar je kunt bijvoorbeeld ook gyoza’s kopen/maken met kipgehakt.
  4. Sociaal eten: gyoza wordt vaak geserveerd als een deelbaar gerecht, wat het perfect maakt als bijvoorbeeld een tapashapje om te delen.
  5. Cultuur: gyoza is een belangrijk onderdeel van de Japanse culinaire traditie en wordt vaak geassocieerd met gezelligheid en comfortfood.
Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr noodles of mie
  • 10 gyoza’s (ik gebruik deze)
  • 1 grote aubergine
  • 1 stengel bosui
  • 1/2 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • 2 el ketjap
  • 1 el hoisin of 1 extra el ketjap
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in plakken en snijd ze voorzichtig in met een blokjespatroon. Snijd niet helemaal door! Besprenkel beide kanten met wat olijfolie, peper, zeezout, knoflookpoeder en uienpoeder. Verdeel de plakken over de bakplaat en bak voor 15 minuten in de oven. Ondertussen maak je de saus door de sojasaus te mixen met de ketjap en hoisin. Je kunt deze saus alvast verwarmen in een koekenpan. Zet de pit laag en verwarm rustig.
  3. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ook de bosui en rode peper in ringen.
  4. Bereid ondertussen de gyoza’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Haal de aubergine uit de oven en doe de plakken bij de verwarmde saus in de koekenpan. Laat aan beide kanten even goed bakken, zodat de aubergineplakken de saus goed opnemen.
  6. Maak nu de noodlebowls. Begin met de noodles en verdeel vervolgens de gyoza’s, aubergineplakken, bosui en rode peper over de kommen. Garneer met de sesamzaadjes en overige saus uit de pan.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept