Pasta bake met kip en aubergine is een heerlijke en gemakkelijke maaltijd voor het hele gezin. Deze ovenpasta is een perfecte combinatie van pasta, kip en zachte, smaakvolle aubergine, die samen een verrukkelijke ovenschotel vormen. Aubergine en kip gaan goed samen, omdat ze beiden een milde smaak hebben, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden beïnvloed door de kruiden en sauzen waarmee ze worden gecombineerd. Daarnaast is de textuur van aubergine zacht en sappig, waardoor het een goede aanvulling vormt op de stevige structuur van kip. Bovendien hebben beide ingrediënten een hoge voedingswaarde, waardoor ze een gezonde en verzadigende maaltijd vormen.

Meer inspiratie

Ben je op zoek naar smaakvolle en verrassende pasta-ideeën? Laat jouw keukencreativiteit los en ontdek de oneindige mogelijkheden van de verschillende Italiaanse klassiekers op mijn website. Of je nu houdt van sauzen, groenten of specerijen, pasta biedt het perfecte canvas om jouw favoriete smaken samen te brengen. Probeer eens deze ovenpasta met rode pesto en gehakt of deze pastasalade met geroosterde pompoen, burrata en parmaham.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 400 gr pasta naar keuze (ik gebruik deze)
  • 300 gr kipfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 2 aubergines
  • 1 witte ui
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1-2 el rode pesto
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • chiliflakes
  • verse basilicum
  • verse bieslook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Snipper de ui en snijd de aubergines in kleine blokjes. Snijd ook de kip in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de kip toe met een snuf peper en zout en bak garar.
  4. Voeg nu de aubergine toe en bak 5 minuten. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, pesto en Italiaanse kruiden toe. Breng ook op smaak met peper, zout en chiliflakes naar eigen inzicht.
  5. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel. Scheur de mozzarella in stukken en beleg de pasta ermee. Schuif de pastabake voor 5-10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  6. Hak de bieslook fijn. Serveer de pasta bake met de verse bieslook en basilicum (en optioneel extra chiliflakes).
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Pasta bake met kip en aubergine is een heerlijke en gemakkelijke maaltijd voor het hele gezin. Deze ovenpasta is een perfecte combinatie van pasta, kip en zachte, smaakvolle aubergine, die samen een verrukkelijke ovenschotel vormen. Aubergine en kip gaan goed samen, omdat ze beiden een milde smaak hebben, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden beïnvloed door de kruiden en sauzen waarmee ze worden gecombineerd. Daarnaast is de textuur van aubergine zacht en sappig, waardoor het een goede aanvulling vormt op de stevige structuur van kip. Bovendien hebben beide ingrediënten een hoge voedingswaarde, waardoor ze een gezonde en verzadigende maaltijd vormen.

Meer inspiratie

Ben je op zoek naar smaakvolle en verrassende pasta-ideeën? Laat jouw keukencreativiteit los en ontdek de oneindige mogelijkheden van de verschillende Italiaanse klassiekers op mijn website. Of je nu houdt van sauzen, groenten of specerijen, pasta biedt het perfecte canvas om jouw favoriete smaken samen te brengen. Probeer eens deze ovenpasta met rode pesto en gehakt of deze pastasalade met geroosterde pompoen, burrata en parmaham.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 400 gr pasta naar keuze (ik gebruik deze)
  • 300 gr kipfilet
  • 1 bol mozzarella
  • 2 aubergines
  • 1 witte ui
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1-2 el rode pesto
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • chiliflakes
  • verse basilicum
  • verse bieslook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Snipper de ui en snijd de aubergines in kleine blokjes. Snijd ook de kip in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de kip toe met een snuf peper en zout en bak garar.
  4. Voeg nu de aubergine toe en bak 5 minuten. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, pesto en Italiaanse kruiden toe. Breng ook op smaak met peper, zout en chiliflakes naar eigen inzicht.
  5. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel. Scheur de mozzarella in stukken en beleg de pasta ermee. Schuif de pastabake voor 5-10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  6. Hak de bieslook fijn. Serveer de pasta bake met de verse bieslook en basilicum (en optioneel extra chiliflakes).
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept