Als ik één ding voor de rest van mijn leven zou willen eten, is het pasta! Ik kan het echt elke dag maken en het verveelt nooit. Het chille aan pasta vind ik dat er zóveel variatie is. Je kunt een vegetarische pasta maken, een pasta met vlees of een pasta met vlees. Daar voeg je dan een saus toe op basis van elke soort groente die je maar kunt bedenken en je topt hem af met je favoriete groenten en kaas. De combinaties zijn eindeloos! Mijn favoriete pasta is deze pasta carbonara met courgette. Deze ovenpasta was ook echt een daverend succes. Ga jij hem proberen?

Ovenpasta met rode pesto

Een ovenpasta is niet veel meer dan een gewone pasta, maar dan nog even afgebakken in de oven met wat kaas eroverheen. Hoewel je het misschien niet zou vermoeden, doet het heel veel voor het gerecht. De smaak en textuur worden net even anders en bovendien is iedereen toch wel te porren voor een laagje gesmolten kaas? Deze ovenpasta met rode pesto, gehakt en mozzarella is een fijn gerecht voor zowel doordeweeks als het weekend. Hij is klaar in nog geen 25 minuten en kan door voor zowel comfortfood als voedzame maaltijd. Klinkt dat niet geweldig?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 200 gr gehakt naar keuze (kan ook vega gehakt zijn!)
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 3 el rode pesto (ik gebruik deze)
  • 1 rode ui en 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 prei
  • 1-2 puntpaprika’s
  • handje snoeptomaten
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • pijnboompitten naar smaak
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Breng ook een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de prei in ringen. Snipper ook de ui en pers de knoflook uit.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin 3/4 van de rode ui. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak het gehakt rul.
  4. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak nog even mee.
  5. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, knoflook, pesto, oregano en een flinke snuf peper en zout toe. Roer het geheel goed door en laat even pruttelen.
  6. Giet de pasta af en voeg samen met het kopje kookvocht toe aan de saus. Roer goed door en verdeel het mengsel vervolgens over de ovenschaal.
  7. Scheur de mozzarella in stukken en leg over de pasta heen. Bestrooi met peper en zout en beleg met de snoeptomaatjes. Schuif voor 10 minuten in de oven.
  8. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en hak de basilicum grof.
  9. Serveer de ovenpasta met de pijnboompitten, basilicum en overgebleven rode ui.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Als ik één ding voor de rest van mijn leven zou willen eten, is het pasta! Ik kan het echt elke dag maken en het verveelt nooit. Het chille aan pasta vind ik dat er zóveel variatie is. Je kunt een vegetarische pasta maken, een pasta met vlees of een pasta met vlees. Daar voeg je dan een saus toe op basis van elke soort groente die je maar kunt bedenken en je topt hem af met je favoriete groenten en kaas. De combinaties zijn eindeloos! Mijn favoriete pasta is deze pasta carbonara met courgette. Deze ovenpasta was ook echt een daverend succes. Ga jij hem proberen?

Ovenpasta met rode pesto

Een ovenpasta is niet veel meer dan een gewone pasta, maar dan nog even afgebakken in de oven met wat kaas eroverheen. Hoewel je het misschien niet zou vermoeden, doet het heel veel voor het gerecht. De smaak en textuur worden net even anders en bovendien is iedereen toch wel te porren voor een laagje gesmolten kaas? Deze ovenpasta met rode pesto, gehakt en mozzarella is een fijn gerecht voor zowel doordeweeks als het weekend. Hij is klaar in nog geen 25 minuten en kan door voor zowel comfortfood als voedzame maaltijd. Klinkt dat niet geweldig?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr pasta
  • 200 gr gehakt naar keuze (kan ook vega gehakt zijn!)
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 3 el rode pesto (ik gebruik deze)
  • 1 rode ui en 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 prei
  • 1-2 puntpaprika’s
  • handje snoeptomaten
  • 1/2 bol mozzarella
  • 1 tl oregano
  • pijnboompitten naar smaak
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Breng ook een pan met water aan de kook en kook hierin de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snijd de courgette en paprika in blokjes en de prei in ringen. Snipper ook de ui en pers de knoflook uit.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin 3/4 van de rode ui. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak het gehakt rul.
  4. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak nog even mee.
  5. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten, knoflook, pesto, oregano en een flinke snuf peper en zout toe. Roer het geheel goed door en laat even pruttelen.
  6. Giet de pasta af en voeg samen met het kopje kookvocht toe aan de saus. Roer goed door en verdeel het mengsel vervolgens over de ovenschaal.
  7. Scheur de mozzarella in stukken en leg over de pasta heen. estrooi met peper en zout en beleg met de snoeptomaatjes. Schuif voor 10 minuten in de oven.
  8. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en hak de basilicum grof.
  9. Serveer de ovenpasta met de pijnboompitten, basilicum en overgebleven rode ui.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept