Mijn favoriete pasta is 100% pasta carbonara. Ik ben dol op die creamy saus en de lekkere zoute smaak van Parmezaanse kaas en spek. In een originele carbonara zit helaas weinig groenten en ik vind het juist lekker om wat extra groenten in mijn pasta’s te verwerken. Om die reden maak ik dan ook een klassieke carbonara met courgette en tomaatjes erin. Ik maak de saus met Parmezaan en ei (en dus GEEN room, want dat is echt not done natuurlijk) en bak de spekjes met veel knoflook. Echt mega lekker en ook super simpel om te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak pasta
  • 400 gr spekjes
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 2 courgettes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  2. Bak de spekjes in een koekenpan en knijp halverwege het bakken twee teentjes knoflook uit boven de pan. Bak de spekjes tot ze lekker knapperig zijn.
  3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  4. Als de spekjes klaar zijn, voeg je de courgette toe en roerbak een paar minuten.
  5. Maak ondertussen de saus. Kluts twee eieren samen met 40 gr Parmezaan en een flinke snuf peper. Roer goed door en zet even apart.
  6. Giet de pasta af en voeg samen met de tomaatjes toe aan de spek en courgette. Roer het geheel goed door elkaar en zet vervolgens het vuur uit. Roer nu de saus door het gerecht en mix goed door. Breng nog even op smaak met een flinke snuf peper.
  7. Serveer je pasta carbonara met extra Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak pasta
  • 400 gr spekjes
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 2 courgettes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de aanwijzingen op verpakking.
  2. Bak de spekjes in een koekenpan en knijp halverwege het bakken twee teentjes knoflook uit boven de pan. Bak de spekjes tot ze lekker knapperig zijn.
  3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
  4. Als de spekjes klaar zijn, voeg je de courgette toe en roerbak een paar minuten.
  5. Maak ondertussen de saus. Kluts twee eieren samen met 40 gr Parmezaan en een flinke snuf peper. Roer goed door en zet even apart.
  6. Giet de pasta af en voeg samen met de tomaatjes toe aan de spek en courgette. Roer het geheel goed door elkaar en zet vervolgens het vuur uit. Roer nu de saus door het gerecht en mix goed door. Breng nog even op smaak met een flinke snuf peper.
  7. Serveer je pasta carbonara met extra Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept