Weet jij het geheim voor een lekker krokante taco? Stop alsjeblieft met het kopen van tacoschelpen uit de supermarkt. Deze smaken nergens naar en hebben bovendien ook helemaal niets met de Mexicaanse keuken te maken. Dat heb ik afgelopen zomer met eigen ogen mogen zien. Taco’s worden daar krokant doordat de tortilla’s even worden geroosterd in een hete koekenpan of op een hete bakplaat. Hierdoor krijg je een lekkere crunch. Dikke aanrader om eens te proberen. Het is in ieder geval een stuk sneller en makkelijker dan die onhandige schelpen in je oven hangen ;).

Vegetarische taco’s

Vandaag gaan we voor vegetarische taco’s gevuld met chili sin carne en geraspte kaas. Je hebt dus maar drie ingrediënten nodig voor deze heerlijke taco’s. Ik gebruik altijd de stazakken van HAK. Zitten bomvol groenten en er zit al saus in en kruiden. Alleen maar opwarmen dus. Lekker makkelijk, daar hou ik van. Op zoek naar meer Mexicaanse inspiratie? Wat dacht je van deze burrito met kipgehakt of deze veggie taco’s!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 6 kleine maistortilla’s
  • stazak Chili sin Carne schotel (deze)
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 1 tl knoflookpoeder
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Prak de avocado samen met het sap van de limoen, het knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout. Mash tot je guacemole hebt.
  2. Verwarm de inhoud van de stazak even in de magnetron of in een (steel)pan.
  3. Beleg de helft van de tortilla met de bonen en wat geraspte kaas. Vouw de tortilla dicht. Herhaal voor alle tortilla’s.
  4. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op het fornuis. Zorg dat de pan echt goed heet is en draai dan het vuur lager. Leg een taco in de pan (zonder olie of boter) en verwarm aan beide kant 30 seconden totdat hij goudbruin kleurt. Herhaal voor alle tortilla’s.
  5. Serveer de vegetarische taco’s met de guacamole en verse peterselie/koriander.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Pannenkoeken kun je eten op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch én diner. Zelf ik eet ze meestal als ontbijt. Ik ben dol op dikke, fluffy pannenkoeken. Maar hoe maak je nou een fluffy pancake? Heel makkelijk: gebruik kwark! Dankzij de kwark wordt je beslag dik en romig met dikkere pannenkoeken als resultaat. Ze zijn hierdoor erg voedzaam én eiwitrijk. De perfecte start van jouw dag!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 6 kleine maistortilla’s
  • stazak Chili sin Carne schotel (deze)
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • 1 tl knoflookpoeder
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Prak de avocado samen met het sap van de limoen, het knoflookpoeder en een flinke snuf peper en zout. Mash tot je guacemole hebt.
  2. Verwarm de inhoud van de stazak even in de magnetron of in een (steel)pan.
  3. Beleg de helft van de tortilla met de bonen en wat geraspte kaas. Vouw de tortilla dicht. Herhaal voor alle tortilla’s.
  4. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op het fornuis. Zorg dat de pan echt goed heet is en draai dan het vuur lager. Leg een taco in de pan (zonder olie of boter) en verwarm aan beide kant 30 seconden totdat hij goudbruin kleurt. Herhaal voor alle tortilla’s.
  5. Serveer de vegetarische taco’s met de guacamole en verse peterselie/koriander.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept