Van snelle happen wordt iedereen blij, toch? Deze vegetarische én vegan taco’s zijn binnen 15 minuten klaar en bevatten een enorme hoeveelheid groenten. Lekker voedzaam én ook nog eens lekker goedkoop. Je kunt ze eten als lunch, diner of snack! Ze zijn ook makkelijk om mee te nemen in een bakje of in aluminiumfolie en je kunt ze vullen met alle groenten die jij lekker vindt. Ik koos voor paprika, courgette en bloemkool, maar als jij bijvoorbeeld nog een restje in de koelkast hebt liggen, kan dat er ook prima in!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 taco’s):
  • 4 kleine wraps
  • 1 avocado
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • (zakje) 200 gr bloemkool
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 limoen
  • 1 el garam masala
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el (plantaardige) yoghurt
  • verse kruiden naar keuze: ik gebruikte dille en peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes (en snijd de bloemkool in roosjes als je een hele bloemkool hebt). Verdeel de groenten over de bakplaat.
  3. Voeg 1 el olijfolie toe aan de groenten samen met een flinke snuf peper, zout en de garam masala. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met kruiden. Schuif voor 12-15 minuten in de oven.
  4. Nu maak je de guacemole. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak met een vork in een bakje. Snipper de ui en voeg toe aan de avocado samen met het sap van een halve limoen, de knoflookpoeder en een snuf peper en zout. Meng goed.
  5. In een ander schaaltje meng je de yoghurt met een snuf peper en zout en de versgehakte verse kruiden naar keuze.
  6. Haal de groenten uit de oven en verwarm de wraps. Dit kun je doen door ze 30 seconden te verwarmen in de magnetron of door ze met een tang boven de gasvlam van je gasfornuis te houden.
  7. Nu ga je de wraps beleggen. Smeer de wrap in met wat guacemole en schep de groenten erin. Top af met wat yoghurtdressing.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Van snelle happen wordt iedereen blij, toch? Deze vegetarische taco’s zijn binnen 15 minuten klaar en bevatten een enorme hoeveelheid groenten. Lekker voedzaam én ook nog eens lekker goedkoop. Je kunt ze eten als lunch, diner of snack! Ze zijn ook makkelijk om mee te nemen in een bakje of in aluminiumfolie en je kunt ze vullen met alle groenten die jij lekker vindt. Ik koos voor paprika, courgette en bloemkool, maar als jij bijvoorbeeld nog een restje in de koelkast hebt liggen, kan dat er ook prima in!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (8 pancakes):
  • 4 kleine wraps
  • 1 avocado
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • (zakje) 200 gr bloemkool
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 limoen
  • 1 el garam masala
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el (plantaardige) yoghurt
  • verse kruiden naar keuze: ik gebruikte dille en peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de paprika in reepjes (en snijd de bloemkool in roosjes als je een hele bloemkool hebt). Verdeel de groenten over de bakplaat.
  3. Voeg 1 el olijfolie toe aan de groenten samen met een flinke snuf peper, zout en de garam masala. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met kruiden. Schuif voor 12-15 minuten in de oven.
  4. Nu maak je de guacemole. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Prak met een vork in een bakje. Snipper de ui en voeg toe aan de avocado samen met het sap van een halve limoen, de knoflookpoeder en een snuf peper en zout. Meng goed.
  5. In een ander schaaltje meng je de yoghurt met een snuf peper en zout en de versgehakte verse kruiden naar keuze.
  6. Haal de groenten uit de oven en verwarm de wraps. Dit kun je doen door ze 30 seconden te verwarmen in de magnetron of door ze met een tang boven de gasvlam van je gasfornuis te houden.
  7. Nu ga je de wraps beleggen. Smeer de wrap in met wat guacemole en schep de groenten erin. Top af met wat yoghurtdressing.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept