Zin in taart maar geen zin in de calorieën? Deze no bake chiataart is erg makkelijk om te maken en bovendien erg gezond. Hij zit bomvol eiwit en goede voedingstoffen en bevat daarnaast enkel natuurlijke ingrediënten! Hij ziet er ook nog prachtig uit dankzij de mooie paarse kleur. Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten + 6 uur koelkast

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 taart):
  • 90 gr havermeel
  • 40 gr havervlokken
  • 5 dadels
  • 1 el honing
  • 400 gr yoghurt
  • 250 ml amandelmelk
  • 60 gr chiazaad
  • 5 gelatineblaadjes
  • half doosje diepvries bosbessen
  • water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water en laat een poosje weken.
  2. Vet de bodem van een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Haal ook de blauwe bessen alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  3. Mix in een kom het chiazaad met de amandelmelk. Zet voor 15 minuten opzij. Roer elke 5 minuten even door met een garde.
  4. Doe het havermeel samen met de dadels, honing en een klein scheutje water in de blender en mix tot je een plakkerig deeg hebt. Als het nog te grof of te droog blijft, kun je nog wat extra water toevoegen.
  5. Doe het plakkerige deeg samen met de havervlokken in een kom en kneed net zo lang tot de havervlokken zijn opgenomen in het deeg.
  6. Bekleed nu de bodem van de taartvorm met het deeg. Zorg dat het deeg evenredig is verdeeld en druk alles goed aan. Zet de taartvorm nu voor 15 minuten in de koeling.
  7. Doe nu de blauwe bessen samen met een scheut water in de blender en blend tot je en gladde puree hebt.
  8. Mix de puree met de chiapudding uit stap 2. Spatel door tot de chiapudding de gewenste paarse kleur heeft.
  9. Knijp het water uit de gelatine en zet in een steelpannetje op laag vuur. Als de gelatine helemaal gesmolten is, voeg je het toe aan de paarse chiapudding. Spatel goed door.
  10. Haal de taartvorm uit de koelkast en stort de chiapudding over de bodem. Spatel het uit zodat het evenredig is verdeeld.
  11. Zet de taart voor minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  12. Na 6 uur haal je de taart uit de koeling en kun je hem versieren met blauwe bessen, aardbeien of bramen.
  13. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 taart):
  • 90 gr havermeel
  • 40 gr havervlokken
  • 5 dadels
  • 1 el honing
  • 400 gr yoghurt
  • 250 ml amandelmelk
  • 60 gr chiazaad
  • 5 gelatineblaadjes
  • half doosje diepvries bosbessen
  • water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Leg de blaadjes gelatine in een kommetje koud water en laat een poosje weken.
  2. Vet de bodem van een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Haal ook de blauwe bessen alvast uit de vriezer zodat ze kunnen ontdooien.
  3. Mix in een kom het chiazaad met de amandelmelk. Zet voor 15 minuten opzij. Roer elke 5 minuten even door met een garde.
  4. Doe het havermeel samen met de dadels, honing en een klein scheutje water in de blender en mix tot je een plakkerig deeg hebt. Als het nog te grof of te droog blijft, kun je nog wat extra water toevoegen.
  5. Doe het plakkerige deeg samen met de havervlokken in een kom en kneed net zo lang tot de havervlokken zijn opgenomen in het deeg.
  6. Bekleed nu de bodem van de taartvorm met het deeg. Zorg dat het deeg evenredig is verdeeld en druk alles goed aan. Zet de taartvorm nu voor 15 minuten in de koeling.
  7. Doe nu de blauwe bessen samen met een scheut water in de blender en blend tot je en gladde puree hebt.
  8. Mix de puree met de chiapudding uit stap 2. Spatel door tot de chiapudding de gewenste paarse kleur heeft.
  9. Knijp het water uit de gelatine en zet in een steelpannetje op laag vuur. Als de gelatine helemaal gesmolten is, voeg je het toe aan de paarse chiapudding. Spatel goed door.
  10. Haal de taartvorm uit de koelkast en stort de chiapudding over de bodem. Spatel het uit zodat het evenredig is verdeeld.
  11. Zet de taart voor minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  12. Na 6 uur haal je de taart uit de koeling en kun je hem versieren met blauwe bessen, aardbeien of bramen.
  13. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept