Ik doe mee met de #weekzondervlees en daarom vinden jullie deze week verschillende vega(n) recepten op mijn site. Vandaag trap ik de week af met chili sin carne, een vegetarische variant op de Mexicaanse chili con carne. Deze chili is super voedzaam, super lekker én budget proof. Dit komt doordat ik veel ingeblikt voedsel heb gebruikt, zoals mais, kidneybonen en tomatenblokjes. Het is daarnaast een eenpansgerecht, dus scheelt ook weer afwas! Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak rijst
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr wortelen
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • halve el komijnpoeder
  • halve el kaneel
  • peper en zout
  • optioneel: tortillachips
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de wortelen in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hierin de uit en knoflook. Voeg de wortelen toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg nu de twee blikjes tomatenblokjes en alle kruiden toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg vervolgens de kidneybonen en mais toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Giet de rijst af en serveer apart van de chili. Garneer eventueel met tortillachips.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak rijst
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr wortelen
  • 1 el chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • halve el komijnpoeder
  • halve el kaneel
  • peper en zout
  • optioneel: tortillachips
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de wortelen in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit hierin de uit en knoflook. Voeg de wortelen toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg nu de twee blikjes tomatenblokjes en alle kruiden toe en laat dit 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg vervolgens de kidneybonen en mais toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Giet de rijst af en serveer apart van de chili. Garneer eventueel met tortillachips.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept