Sundays are for baking! En dan het liefst semi-gezond ;). Ik gebruik nooit suiker of boter in mijn baksels en het liefst gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Ik heb het basisrecept van mijn bananenbrood als basis genomen voor deze donuts en ik heb daarbij wortel aan het beslag toegevoegd. Vervolgens nog een heerlijke topping erover en klaar is kees! Ben je benieuwd hoe je deze gezonde snack maakt? Lees dan verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 donuts):
  • 3 eieren
  • 4 middelgrote bananen
  • 75 gr wortel julienne
  • 150 gr speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 3 el protein cream coconut crisp
  • kokosnoot flakes
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Prak de bananen in een kom en voeg hier de eieren, het speltmeel, het bakpoeder, de kaneel, de honing en het zout aan toe. Mix tot een glad beslag.
  3. Voeg de wortel toe aan het beslag en spatel er doorheen.
  4. Verdeel het beslag over de donutvorm en bak de donuts in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven. Laat de donuts vervolgens even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  5. Besmeer nu de bovenkanten van de donuts met de protein cream en strooi er vervolgens wat kokosnoot flakes overheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 donuts):
  • 3 eieren
  • 4 middelgrote bananen
  • 75 gr wortel julienne
  • 150 gr speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 3 el protein cream coconut crisp
  • kokosnoot flakes
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Prak de bananen in een kom en voeg hier de eieren, het speltmeel, het bakpoeder, de kaneel, de honing en het zout aan toe. Mix tot een glad beslag.
  3. Voeg de wortel toe aan het beslag en spatel er doorheen.
  4. Verdeel het beslag over de donutvorm en bak de donuts in ongeveer 25-30 minuten goudbruin in de oven. Laat de donuts vervolgens even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  5. Besmeer nu de bovenkanten van de donuts met de protein cream en strooi er vervolgens wat kokosnoot flakes overheen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept