Mijn originele recept in een een nieuw jasje! Het resultaat is echt AMAZING. Ze zijn ZO goed gelukt! Mijn vriend (een echte carnivoor) kreeg er zelfs geen genoeg van. Het recept is makkelijk en de meeste ingrediënten heb je vast al in je keukenkastje staan! Lekker met een frisse dip. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG:
Voor de bloemkoolwings
- 1 middelgrote bloemkool
- 150 gr bloem
- 200 ml amandelmelk
- 3 el gerookte paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 1 el komijn
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el boter
- 3 el bbqsaus
- zeezout
Voor de dipsaus
- 100 ml yoghurt
- 3 el mayo
- 2 el sambal
- bosje fijngesneden peterselie
- snuf peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Mix de bloem met het paprikapoeder, de kurkuma, de komijn, het uienpoeder en het knoflookpoeder. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en meng met een garde tot een dik beslag. Beslag te dun? Voeg extra bloem toe. Beslag te dik? Voeg wat amandelmelk toe. Het mag best een dik beslag zijn!
- Dip nu elk bloemkoolroosje in het beslag en zorg dat het helemaal bedekt is. Leg het roosje nu op de bakplaat en herhaal voor alle andere roosjes.
- Bestrooi de roosjes met zeezout.
- Zet de bloemkoolrooster voor 15 minuten in de oven.
- Nu ga je de dipsaus maken. Met alle ingrediënten in een kommetje en zet de saus even weg in de koelkast.
- Smelt een klontje boter in een steelpan en voeg de bbqsaus toe. Blijf een halve minuut goed roeren, totdat er bubbeltjes in de saus komen. Haal dan van het vuur.
- Haal de wings uit de oven en lak ze met een kwastje met het boter/bbq-mengsel.
- Zet de wings nog 10 minuten terug in de oven. Als je oven een grillstand heeft, mag je hem op de grillstand zetten. De normale stand is ook prima.
- Serveer je wings warm met verse peterselie en de dipsaus.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG:
Voor de bloemkoolwings
- 1 middelgrote bloemkool
- 150 gr bloem
- 200 ml amandelmelk
- 3 el gerookte paprikapoeder
- 1 el kurkuma
- 1 el komijn
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el boter
- 3 el bbqsaus
- zeezout
Voor de dipsaus
- 100 ml yoghurt
- 3 el mayo
- 2 el sambal
- bosje fijngesneden peterselie
- snuf peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Mix de bloem met het paprikapoeder, de kurkuma, de komijn, het uienpoeder en het knoflookpoeder. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en meng met een garde tot een dik beslag. Beslag te dun? Voeg extra bloem toe. Beslag te dik? Voeg wat amandelmelk toe. Het mag best een dik beslag zijn!
- Dip nu elk bloemkoolroosje in het beslag en zorg dat het helemaal bedekt is. Leg het roosje nu op de bakplaat en herhaal voor alle andere roosjes.
- Bestrooi de roosjes met zeezout.
- Zet de bloemkoolrooster voor 15 minuten in de oven.
- Nu ga je de dipsaus maken. Met alle ingrediënten in een kommetje en zet de saus even weg in de koelkast.
- Smelt een klontje boter in een steelpan en voeg de bbqsaus toe. Blijf een halve minuut goed roeren, totdat er bubbeltjes in de saus komen. Haal dan van het vuur.
- Haal de wings uit de oven en lak ze met een kwastje met het boter/bbq-mengsel.
- Zet de wings nog 10 minuten terug in de oven. Als je oven een grillstand heeft, mag je hem op de grillstand zetten. De normale stand is ook prima.
- Serveer je wings warm met verse peterselie en de dipsaus.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie