Het is lente! Ik geniet zo intens van de zon en van de langere dagen. Dit weer schreeuwt ook om zomerse maaltijden. Tijd voor salades! Deze frisse koolsalade met pindakaasdressing is binnen mum van tijd klaar en is makkelijk om mee te nemen naar het park of strand (of kantoor natuurlijk). Hij is super voedzaam, helemaal vegan en bovendien enorm lekker. Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 75 gr rode kool
  • 75 gr Chinese kool
  • 50 gr wortel julienne
  • 1 puntpaprika
  • 2 el water
  • 3 el ketjap
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl sriracha
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el ongezouten pinda’s
  • optioneel: verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de Chinese kool en rode kool in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Doe samen met de wortel in een kom.
  2. Mix het water met de pindakaas, ketjap en sriracha. Tot een gladde dressing. Te dik? Voeg extra water toe. Te nat? Voeg extra pindakaas toe.
  3. Mix de dressing met de koolsalade en schep de salade op het bord. Top af met het limoensap, de pinda’s en de peterselie.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Het is lente! Ik geniet zo intens van de zon en van de langere dagen. Dit weer schreeuwt ook om zomerse maaltijden. Tijd voor salades! Deze frisse koolsalade met pindakaasdressing is binnen mum van tijd klaar en is makkelijk om mee te nemen naar het park of strand (of kantoor natuurlijk). Hij is super voedzaam, helemaal vegan en bovendien enorm lekker. Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 75 gr rode kool
  • 75 gr Chinese kool
  • 50 gr wortel julienne
  • 1 puntpaprika
  • 2 el water
  • 3 el ketjap
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl sriracha
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 el ongezouten pinda’s
  • optioneel: verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de Chinese kool en rode kool in dunne reepjes en de paprika in blokjes. Doe samen met de wortel in een kom.
  2. Mix het water met de pindakaas, ketjap en sriracha. Tot een gladde dressing. Te dik? Voeg extra water toe. Te nat? Voeg extra pindakaas toe.
  3. Mix de dressing met de koolsalade en schep de salade op het bord. Top af met het limoensap, de pinda’s en de peterselie.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept