Chiapudding! You love it or you hate it. Of je hebt nog nooit het juiste recept gevonden, dat kan natuurlijk ook ;). Dit is het recept voor de lekkerste chiapudding. Wat zijn de juiste hoeveelheden voor chiapudding? Ik vertel het je in dit recept. Wat is chiapudding eigenlijk? Chiapudding is een combinatie van chiazaad en (plantaardige) melk. Ik gebruik in mijn recepten altijd ongezoete amandelmelk, maar je kunt natuurlijk elke melk gebruiken die je maar wil. Het geheim zit hem in de juiste balans tussen chiazaad en melk. Als je te weinig melk gebruikt, wordt het droog. Gebruik je te veel dan wordt het te nat.

Meer inspiratie

Dit recept is een basisrecept voor chiapudding verrijkt met lekkere toppings. Ben jij op zoek naar iets spannenders? Maak dan deze paarse chiapudding met frambozen of deze groene matcha chiapudding!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + min. 4 u koelkast

Social

WAT HEB JE NODIG (1 portie):
  • 160 ml melk naar keuze
  • 30 gr chia
  • optioneel: honing, maple syrup of agavesiroop
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de melk met het chiazaad (en optioneel de honing). Doe in een afsluitbare pot en laat even 3 minuten staan. Roer vervolgens nog een keer goed door en plaats voor minimaal 4 uur (of een nacht) in de koeling.
  2. Voeg de volgende dag je favoriete toppings toe en eet smakelijk.
  3. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Chiapudding! You love it or you hate it. Of je hebt nog nooit het juiste recept gevonden, dat kan natuurlijk ook ;). Dit is het recept voor de lekkerste chiapudding. Wat zijn de juiste hoeveelheden voor chiapudding? Ik vertel het je in dit recept. Wat is chiapudding eigenlijk? Chiapudding is een combinatie van chiazaad en (plantaardige) melk. Ik gebruik in mijn recepten altijd ongezoete amandelmelk, maar je kunt natuurlijk elke melk gebruiken die je maar wil. Het geheim zit hem in de juiste balans tussen chiazaad en melk. Als je te weinig melk gebruikt, wordt het droog. Gebruik je te veel dan wordt het te nat.

Meer inspiratie

Dit recept is een basisrecept voor chiapudding verrijkt met lekkere toppings. Ben jij op zoek naar iets spannenders? Maak dan deze paarse chiapudding met frambozen of deze groene matcha chiapudding!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + min. 4u koelkast

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 160 ml melk naar keuze
  • 30 gr chia
  • optioneel: honing, maple syrup of agavesiroop
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de melk met het chiazaad (en optioneel de honing). Doe in een afsluitbare pot en laat even 3 minuten staan. Roer vervolgens nog een keer goed door en plaats voor minimaal 4 uur (of een nacht) in de koeling.
  2. Voeg de volgende dag je favoriete toppings toe en eet smakelijk.
  3. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept