Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken brood! Hoewel brood misschien een ‘simpel’ product is, kun je er alle kanten mee op. Een tijdje terug maakte ik een heerlijke focaccia met prachtige versiering. Deze keer maakte ik een focaccia met zoete aardappel. Zo krijgt het brood een mooie oranje kleur en bovendien een heerlijke aardse smaak. Heerlijk met wat zeezout en rozemarijn! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

2 uur

Social

WAT HEB JE NODIG (1 focaccia):
  • 500 gr zoete aardappelmeel
  • 500 ml water
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 2 tl zeezout + extra
  • olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng 400 ml water met de gist en laat het even staan.
  2. In een andere kom meng je het zoete aardappelmeel met 2 tl zeezout. Vervolgens voeg je het water met gist toe en 4 el olijfolie toe en spatel je het door elkaar tot je een deeg krijgt. Kneed vervolgens met je handen tot een bal. Het deeg kan een stuk droger aanvoelen dan dat je bij normale focaccia gewend bent. Je kunt extra water toevoegen als het echt te droog blijft.
  3. Doe twee eetlepels olijfolie in een diepe kom en leg hier de deegbal in. Dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het deeg in volume is toegenomen.
  4. Vet een bakplaat in met twee flinke scheuten olijfolie en leg hier het deeg op. Trek het een beetje uit elkaar over de hele bakplaat. Leg vervolgens de vochtige theedoek er weer overheen en laat nog eens 30-40 minuten rijzen.
  5. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden.
  6. Haal na 40 minuten de vochtige doek van de bakplaat af. Eerst ga je met je vingers kuiltjes maken in het deeg door er voorzichtig op te duwen. Je kunt ook je knokkels gebruiken. Het deeg is minder stretchy dan bij gewone focaccia. Geen zorgen, dit hoort zo! Bestrooi het deeg rijkelijk met zeezout en rozemarijn en bak de focaccia in ongeveer 30-40 minuten krokant.
  7. Eet smakelijk en vergeet je kunstwerk niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 focaccia):
  • 500 gr zoete aardappelmeel
  • 500 ml water
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 2 tl zeezout + extra
  • olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng 400 ml water met de gist en laat het even staan.
  2. In een andere kom meng je het zoete aardappelmeel met 2 tl zeezout. Vervolgens voeg je het water met gist toe en 4 el olijfolie toe en spatel je het door elkaar tot je een deeg krijgt. Kneed vervolgens met je handen tot een bal. Het deeg kan een stuk droger aanvoelen dan dat je bij normale focaccia gewend bent. Je kunt extra water toevoegen als het echt te droog blijft.
  3. Doe twee eetlepels olijfolie in een diepe kom en leg hier de deegbal in. Dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het deeg in volume is toegenomen.
  4. Vet een bakplaat in met twee flinke scheuten olijfolie en leg hier het deeg op. Trek het een beetje uit elkaar over de hele bakplaat. Leg vervolgens de vochtige theedoek er weer overheen en laat nog eens 30-40 minuten rijzen.
  5. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden.
  6. Haal na 40 minuten de vochtige doek van de bakplaat af. Eerst ga je met je vingers kuiltjes maken in het deeg door er voorzichtig op te duwen. Je kunt ook je knokkels gebruiken. Het deeg is minder stretchy dan bij gewone focaccia. Geen zorgen, dit hoort zo! Bestrooi het deeg rijkelijk met zeezout en rozemarijn en bak de focaccia in ongeveer 30-40 minuten krokant.
  7. Eet smakelijk en vergeet je kunstwerk niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept