Altijd al een keer brood willen bakken en wil je makkelijk beginnen? Deze focaccia is ontzettend makkelijk om te maken en bovendien overheerlijk! Je kunt hem daarnaast versieren met verschillende soorten groenten om er een waar kunstwerkje van te maken! Erg leuk om te doen en het ziet er ook nog eens ontzettend vrolijk uit. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

120 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 focaccia):
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 300 ml water
  • 500 gr patent bloem
  • 2 tl zeezout + extra
  • olijfolie
    Voor versiering:
  • rode puntpaprika
  • gele paprika
  • rode ui
  • platte peterselie
  • zwarte olijven
  • cherrytomaatjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng het water met de gist en laat het even staan.
  2. In een andere kom meng je de bloem met 2 tl zeezout. Vervolgens voeg je het water met gist toe en spatel je het door elkaar tot je een deeg krijgt. Kneed vervolgens met je handen tot een bal.
  3. Doe twee eetlepels olijfolie in een diepe kom en leg hier de deegbal in. Dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het deeg in volume is toegenomen.
  4. Vet een bakplaat in met twee flinke scheuten olijfolie en leg hier het deeg op. Trek het een beetje uit elkaar over de hele bakplaat. Leg vervolgens de vochtige theedoek er weer overheen en laat nog eens 30-40 minuten rijzen.
  5. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden en de groenten alvast snijden in reepjes, blokjes, rondjes, net wat jij leuk vindt.
  6. Haal na 40 minuten de vochtige doek van de bakplaat af. Eerst ga je met je vingers kuiltjes maken in het deeg door er voorzichtig op te duwen. Bestrooi de focaccia nu met olijfolie en zeezout. Als je dit hebt gedaan, ga je de focaccia beleggen met al je groenten en kruiden. Leef je uit en maak een kunstwerk!
  7. Bak de focaccia vervolgens in 20-30 minuten goudbruin.
  8. Eet smakelijk en vergeet je kunstwerk niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 focaccia):
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 300 ml water
  • 500 gr patent bloem
  • 2 tl zeezout + extra
  • olijfolie
    Voor versiering:
  • rode puntpaprika
  • gele paprika
  • rode ui
  • platte peterselie
  • zwarte olijven
  • cherrytomaatjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng het water met de gist en laat het even staan.
  2. In een andere kom meng je de bloem met 2 tl zeezout. Vervolgens voeg je het water met gist toe en spatel je het door elkaar tot je een deeg krijgt. Kneed vervolgens met je handen tot een bal.
  3. Doe twee eetlepels olijfolie in een diepe kom en leg hier de deegbal in. Dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het deeg in volume is toegenomen.
  4. Vet een bakplaat in met twee flinke scheuten olijfolie en leg hier het deeg op. Trek het een beetje uit elkaar over de hele bakplaat. Leg vervolgens de vochtige theedoek er weer overheen en laat nog eens 30-40 minuten rijzen.
  5. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden en de groenten alvast snijden in reepjes, blokjes, rondjes, net wat jij leuk vindt.
  6. Haal na 40 minuten de vochtige doek van de bakplaat af. Eerst ga je met je vingers kuiltjes maken in het deeg door er voorzichtig op te duwen. Bestrooi de focaccia nu met olijfolie en zeezout. Als je dit hebt gedaan, ga je de focaccia beleggen met al je groenten en kruiden. Leef je uit en maak een kunstwerk!
  7. Bak de focaccia vervolgens in 20-30 minuten goudbruin.
  8. Eet smakelijk en vergeet je kunstwerk niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept