Deze framboos-amandel kruimelcake is er eentje voor elke cakeliefhebber. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf niet zo’n taartenmens ben. Van die grote, zoete vlaaien met slagroom of wat dan ook: ik loop er niet warm voor. Maar een plak cake: ohhhh, yes please. Dat vind ik heerlijk. Niet te veel gekkigheid, gewoon cake met een vleugje fruit of een crumble, zoals in deze framboos-amandelcake. De focus moet naar mijn mening vooral gewoon liggen op een zachte, fluffy cake. Want daar ben ik gek op.

Framboos-amandel kruimelcake

De framboos-amandel kruimelcake is een heerlijk en foolproof baksel dat altijd lukt, zelfs voor beginners. Deze cake combineert een zachte, luchtige basis met een zoete en knapperige crumble van frambozen en amandelen. Het is een ideale traktatie voor bij de koffie, een brunch of gewoon als tussendoortje.

De basis van de cake is een eenvoudig beslag dat je snel in elkaar mixt. Het bestaat uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, zoals bloem, suiker, boter, en  eieren. Dit zorgt voor een zachte, luchtige cake.

Wat deze cake bijzonder maakt, is de crumble. Bovenop het beslag strooi je een mengsel van verse frambozen, amandelschaafsel en brokkelig deeg. De frambozen zorgen voor een frisse, lichtzure toets, terwijl de amandelen voor een heerlijke crunch zorgen. Tijdens het bakken smelten de sappen van de frambozen samen met de crumble, waardoor er een onweerstaanbare zoete topping ontstaat.

Het fijne aan deze cake is dat het recept eenvoudig is en weinig ruimte laat voor fouten. De combinatie van zachte cake en knapperige topping is elke keer weer een succes. Ideaal voor iedereen die indruk wil maken zonder ingewikkelde technieken!

Meer cakerecepten

Op zoek naar meer recepten voor cake? Wat dacht je van deze heerlijke pistachecake of deze gezonde mango-kokoscake? Allemaal fantastische baksels geschikt voor elke zondag.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten + 70 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):

Cake

  • 250 gr tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 gr suiker
  • 250 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 tl amandel extract (of vanille extract als je dat niet hebt)
  • rasp van 1 citroen
  • 5 eieren, op kamertemperatuur

Crumble

  • 40 gr tarwebloem
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 25 gr ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 225 gr verse frambozen
  • 35 gr amandelschaafsel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier. Vet de zijkanten goed in met boter.
  2. We beginnen met de cake. Mix het tarwebloem met het bakpoeder en zout en zet even apart.
  3. Klop in een andere kom de suiker, boter, het amandel extract en citroenrasp luchtig met een handmixer. Voeg hier vervolgens de eieren een voor een aan toe. Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei volledig is opgenomen.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en spatel alles voorzichtig door elkaar. Stort het beslag in de cakevorm en zet even opzij.
  5. Maak nu de crumble. Doe de tarwebloem samen met de basterdsuiker, kaneel, boter en zout in een kom en mix met je handen net zo lang totdat er kruimels ontstaan. Voeg het amandelschaafsel toe en mix opnieuw met je handen.
  6. Verdeel de frambozen over het beslag van de cake en stort hier de crumble op. Verdeel evenredig en schuif de framboos-amandel kruimelcake voor 70 minuten in de oven. Wordt de cake halverwege te donker? Dek hem dan af met aluminiumfolie en maak de baktijd af. Laat de cake eerst een uur afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept