Met deze zomerse temperaturen krijg ik tijdens de lunch weer ontzettend veel zin in salades. Aangezien ik vanuit huis werk en colleges volg, heb ik ook de tijd om dit te maken! Vandaag ging ik voor een salade van geroosterde broccoli en courgette met zongedroogde tomaat en pijnboompitten. Lekker licht en super snel klaar. Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • halve broccoli
  • halve courgette
  • kwart komkommer
  • 5 zongedroogde tomaten
  • handje pijnboompitten
  • handje rozijnen
  • balsamicodressing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes. Doe samen in een bak met wat peper, zout en olijfolie en hussel goed door elkaar. Leg vervolgens op de bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de zongedrooge tomaat en komkommer in stukjes en doe alvast in een grote kom.
  4. Rooster de pijnboompitten twee minuten in een droge koekenpan.
  5. Haal de broccoli en courgette uit de oven en doe bij de komkommer en zongedroogde tomaat. Voeg de pijnboompitten, rozijnen en 1 el balsamicodressing toe en hussel goed door elkaar.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • halve broccoli
  • halve courgette
  • kwart komkommer
  • 5 zongedroogde tomaten
  • handje pijnboompitten
  • handje rozijnen
  • balsamicodressing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in blokjes. Doe samen in een bak met wat peper, zout en olijfolie en hussel goed door elkaar. Leg vervolgens op de bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
  3. Snijd ondertussen de zongedrooge tomaat en komkommer in stukjes en doe alvast in een grote kom.
  4. Rooster de pijnboompitten twee minuten in een droge koekenpan.
  5. Haal de broccoli en courgette uit de oven en doe bij de komkommer en zongedroogde tomaat. Voeg de pijnboompitten, rozijnen en 1 el balsamicodressing toe en hussel goed door elkaar.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept