Afgelopen maandag begon officieel de lente! Dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijke voorjaarsgerechten, waaronder deze orzosalade met burrata. Er zijn verschillende redenen waarom pastasalade een populaire keuze is in de zomer.

  1. Frisheid: pastasalade bevat vaak ingrediënten zoals komkommer, tomaat en sla die een verfrissende en verkoelende smaak hebben. Dit maakt het een heerlijke keuze op warmere zomer- of lentedagen.
  2. Licht en gemakkelijk: pastasalade is een lichte maaltijd die niet zwaar op de maag ligt. Dit maakt het een perfecte keuze voor zomerse avonden wanneer je geen zin hebt in een zware maaltijd.
  3. Kleurrijk: pastasalade kan heel kleurrijk zijn en er aantrekkelijk uitzien. Dit maakt het een perfecte keuze voor zomerse barbecues en feestjes. Zo verras je iedereen met een prachtige salade.
  4. Veelzijdig: pastasalade kan op vele manieren worden gemaakt en kan worden aangepast aan verschillende smaken en voorkeuren. Dit maakt het een ideale maaltijd voor zomerse picknicks en andere buitenactiviteiten.

Orzosalade met burrata

Deze orzosalade met burrata bevat gekleurde bieten, namelijk gele en chioggia. Beiden kun je rauw eten! Daarnaast zitten er ook nog tomaatjes in. Het fijne aan deze salade is dan ook dat je niets hoeft te bakken of verwarmen, behalve de orzo zelf natuurlijk. De orzo is verder op smaak gebracht met groene pesto. Ben je op zoek naar meer pastasalades? Probeer dan eens deze pastasalade met burrata, gegrilde perzik en basilicum. Een heerlijke combinatie van zoek en zout en niet voor niets een van de meest bekeken recepten op mijn website. Of wat dacht je van deze zomerse pastasalade met serranoham, druiven en burrata? Ook een verrassende combinatie van zoet en zout.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr orzo
  • 1 bol burrata
  • 2 gele bieten
  • 2 chioggia bieten
  • 150 gr gekleurde snoeptomaten
  • 2 el groene pesto
  • eetbare bloemen
  • 2 el pijnboompitten
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de cherrytomaten, schil de bieten en snijd in stukken.
  3. Giet de orzo af en spoel af met koud water. Laat even drogen aan de lucht en doe vervolgens in een kom samen met de pesto en een snuf peper. Voeg ook de tomaten en bieten toe. Mix alles goed door elkaar en verdeel over een schaal of schep op de borden.
  4. Garneer met de burrata, basilicum, bloemen, een drizzle olijfolie en een snuf peper en zout.
  5. Geniet van je orzosalade met burrata en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept