Heb jij goede voornemens? Een paar jaar geleden heb ik mezelf tot doel gesteld om niet meer elke dag lunch te kopen bij de AH, maar om voortaan elke dag zelf lunch mee te nemen naar school of werk. En dat lukte! Ik neem vaak kliekjes mee van de avond ervoor, maar ik maak ook regelmatig goedgevulde salades. Deze salade met parelcouscous, geroosterde pompoen en sinaasappel is daar een voorbeeld van. Hij vult enorm en het is een heerlijke combinatie van heel veel voedzame ingrediënten. Zo begin jij je jaar helemaal gezond en maak je ook nog eens al je collega’s jaloers met deze lekkere lunch.

Salade met parelcouscous

Tot een paar jaar geleden had ik parelcouscous nog helemaal niet ontdekt, maar I love it. Het is echt superchill voor salades, want het vult enorm. Het is ook nog eens snel gekookt en fijn van structuur. Voeg daar je favoriete groenten (en eventueel fruit?) aan toe met een lekkere dressing en je hebt een parel van een salade. Op zoek naar meer inspiratie met parelcouscous? Wat dacht je van deze falafelbowl met parelcouscous en harissa of deze parelcouscoussalade met kip, mandarijn en asperges?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr parelcouscous
  • 300 gr flespompoen
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 50 ml honing-mosterddressing
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tl uienpoeder
  • verse peterselie
  • verse rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en het knoflookpoeder. Mix goed en schuif voor 15 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
  4. Halveer de cherrytomaten, snipper de rode ui en snijd de sinaasappel in blokjes.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  6. Doe de geroosterde pompoen samen met de parelcouscous, sinaasappel, rode ui, tomaatjes, de honing-mosterddressing, pijnboompitten en een snuf peper en zout in een kom. Mix goed.
  7. Garneer met verse peterselie en rozemarijn.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Heb jij goede voornemens? Een paar jaar geleden heb ik mezelf tot doel gesteld om niet meer elke dag lunch te kopen bij de AH, maar om voortaan elke dag zelf lunch mee te nemen naar school of werk. En dat lukte! Ik neem vaak kliekjes mee van de avond ervoor, maar ik maak ook regelmatig goedgevulde salades. Deze salade met parelcouscous, geroosterde pompoen en sinaasappel is daar een voorbeeld van. Hij vult enorm en het is een heerlijke combinatie van heel veel voedzame ingrediënten. Zo begin jij je jaar helemaal gezond en maak je ook nog eens al je collega’s jaloers met deze lekkere lunch.

Salade met parelcouscous

Tot een paar jaar geleden had ik parelcouscous nog helemaal niet ontdekt, maar I love it. Het is echt superchill voor salades, want het vult enorm. Het is ook nog eens snel gekookt en fijn van structuur. Voeg daar je favoriete groenten (en eventueel fruit?) aan toe met een lekkere dressing en je hebt een parel van een salade. Op zoek naar meer inspiratie met parelcouscous? Wat dacht je van deze falafelbowl met parelcouscous en harissa of deze parelcouscoussalade met kip, mandarijn en asperges?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr parelcouscous
  • 300 gr flespompoen
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr cherrytomaten
  • 1/2 rode ui
  • 50 ml honing-mosterddressing
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 tl uienpoeder
  • verse peterselie
  • verse rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en het knoflookpoeder. Mix goed en schuif voor 15 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
  4. Halveer de cherrytomaten, snipper de rode ui en snijd de sinaasappel in blokjes.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  6. Doe de geroosterde pompoen samen met de parelcouscous, sinaasappel, rode ui, tomaatjes, de honing-mosterddressing, pijnboompitten en een snuf peper en zout in een kom. Mix goed.
  7. Garneer met verse peterselie en rozemarijn.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept