Falafel! Ik krijg er nooit genoeg van. Het smaakt lekker in curry’s, salades, wraps, broodjes en ga zo maar door. De lekkerste falafel uit de supermarkt vind ik die van Albert Heijn huismerk of van de Lidl. Ik maak er deze heerlijke falafelbowl met parelcouscous mee. Rijk aan eiwitten en goede vezels en bovendien een plaatje om te zien. Top je bowl af met een klodder romige hummus en je hebt een feestmaal op tafel staan! Liever een iets pittigere variant? Probeer dan deze bowl met pittige saus!
WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
- 75 gr parelcouscous
- 100 gr falafel
- 1 tl harissa
- 1/4 komkommer
- 25 gr feta
- 75 gr edamame
- 2 el granaatappelpitjes
- 1 el hummus
- verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie om te bakken
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelcouscous na het koken af met koud water en laat even drogen in een vergiet of pan.
- Verhit een scheut olijfolie in een en koekenpan en bak hierin de falafel goudbruin. Keer regelmatig.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve manen. Hak ook de peterselie fijn.
- Mix de parelcouscous met de harissa en doe op een bord. Voeg de komkommer, edamame, granaatappel en verbrokkelde feta toe. Top af met een snuf peper en zout evenals de verse peterselie en de hummus.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
- 75 gr parelcouscous
- 100 gr falafel
- 1 tl harissa
- 1/4 komkommer
- 25 gr feta
- 75 gr edamame
- 2 el granaatappelpitjes
- 1 el hummus
- verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie om te bakken
Deel het recept
Falafel! Ik krijg er nooit genoeg van. Het smaakt lekker in curry’s, salades, wraps, broodjes en ga zo maar door. De lekkerste falafel uit de supermarkt vind ik die van Albert Heijn huismerk of van de Lidl. Ik maak er deze heerlijke falafelbowl met parelcouscous mee. Rijk aan eiwitten en goede vezels en bovendien een plaatje om te zien. Top je bowl af met een klodder romige hummus en je hebt een feestmaal op tafel staan! Liever een iets pittigere variant? Probeer dan deze bowl met pittige saus!
WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
- 75 gr parelcouscous
- 100 gr falafel
- 1 tl harissa
- 1/4 komkommer
- 25 gr feta
- 75 gr edamame
- 2 el granaatappelpitjes
- 1 el hummus
- verse peterselie
- peper en zout
- olijfolie om te bakken
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelcouscous na het koken af met koud water en laat even drogen in een vergiet of pan.
- Verhit een scheut olijfolie in een en koekenpan en bak hierin de falafel goudbruin. Keer regelmatig.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve manen. Hak ook de peterselie fijn.
- Mix de parelcouscous met de harissa en doe op een bord. Voeg de komkommer, edamame, granaatappel en verbrokkelde feta toe. Top af met een snuf peper en zout evenals de verse peterselie en de hummus.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Een maaltijd die gezond, snel én lekker is. Daarvoor ben je bij mij aan het goede adres. Deze vegan tacobowl met avocado, bonen en rijst staat binnen 15 minuten of tafel en is de perfecte doordeweekse maaltijd. Hij heeft een heerlijke crunch dankzij de tortillachips en een kruidige bite dankzij het vega gehakt. Hij is ook perfect als lunch of als mealprep maaltijd! Ga jij hem maken of ga liever voor deze falafelbowl met parelcouscous? […]
[…] je hebt een parel van een salade. Op zoek naar meer inspiratie met parelcouscous? Wat dacht je van deze falafelbowl met parelcouscous en harissa of deze parelcouscoussalade met kip, mandarijn en […]