Falafel! Ik krijg er nooit genoeg van. Het smaakt lekker in curry’s, salades, wraps, broodjes en ga zo maar door. De lekkerste falafel uit de supermarkt vind ik die van Albert Heijn huismerk of van de Lidl. Ik maak er deze heerlijke falafelbowl met parelcouscous mee. Rijk aan eiwitten en goede vezels en bovendien een plaatje om te zien. Top je bowl af met een klodder romige hummus en je hebt een feestmaal op tafel staan! Liever een iets pittigere variant? Probeer dan deze bowl met pittige saus!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 75 gr parelcouscous
  • 100 gr falafel
  • 1 tl harissa
  • 1/4 komkommer
  • 25 gr feta
  • 75 gr edamame
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el hummus
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelcouscous na het koken af met koud water en laat even drogen in een vergiet of pan.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een en koekenpan en bak hierin de falafel goudbruin. Keer regelmatig.
  3. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve manen. Hak ook de peterselie fijn.
  4. Mix de parelcouscous met de harissa en doe op een bord. Voeg de komkommer, edamame, granaatappel en verbrokkelde feta toe. Top af met een snuf peper en zout evenals de verse peterselie en de hummus.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
  • 75 gr parelcouscous
  • 100 gr falafel
  • 1 tl harissa
  • 1/4 komkommer
  • 25 gr feta
  • 75 gr edamame
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el hummus
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken

Deel het recept

Falafel! Ik krijg er nooit genoeg van. Het smaakt lekker in curry’s, salades, wraps, broodjes en ga zo maar door. De lekkerste falafel uit de supermarkt vind ik die van Albert Heijn huismerk of van de Lidl. Ik maak er deze heerlijke falafelbowl met parelcouscous mee. Rijk aan eiwitten en goede vezels en bovendien een plaatje om te zien. Top je bowl af met een klodder romige hummus en je hebt een feestmaal op tafel staan! Liever een iets pittigere variant? Probeer dan deze bowl met pittige saus!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 75 gr parelcouscous
  • 100 gr falafel
  • 1 tl harissa
  • 1/4 komkommer
  • 25 gr feta
  • 75 gr edamame
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 el hummus
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelcouscous na het koken af met koud water en laat even drogen in een vergiet of pan.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een en koekenpan en bak hierin de falafel goudbruin. Keer regelmatig.
  3. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve manen. Hak ook de peterselie fijn.
  4. Mix de parelcouscous met de harissa en doe op een bord. Voeg de komkommer, edamame, granaatappel en verbrokkelde feta toe. Top af met een snuf peper en zout evenals de verse peterselie en de hummus.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept