Een maaltijd die gezond, snel én lekker is. Daarvoor ben je bij mij aan het goede adres. Deze vegan tacobowl met avocado, bonen en rijst staat binnen 15 minuten of tafel en is de perfecte doordeweekse maaltijd. Hij heeft een heerlijke crunch dankzij de tortillachips en een kruidige bite dankzij het vega gehakt. Hij is ook perfect als lunch of als mealprep maaltijd! Ga jij hem maken of ga liever voor deze falafelbowl met parelcouscous?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 250 gr (vega) gehakt
  • 1 zak Tortilla Schotel van HAK
  • handje tortillachips
  • 1 avocado
  • 1 blik mais  (150 gr)
  • 1/2 jalapeño
  • 1 limoen
  • optioneel: koriander of peterselie
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm ondertussen de inhoud van de zak Tortilla Schotel in de magnetron (je kunt hem ook meebakken met het gehakt als je geen magnetron hebt of dat makkelijker vindt).
  3. Snijd de avocado in gelijke partjes/schijfjes, snijd de jalapeño in ringen, hak de koriander/peterselie fijn en laat de mais uitlekken.
  4. Halveer ook de limoen en verkruimel de tortillachips.
  5. Verdeel de rijst over de kommen en schep het gehakt, de Tortilla Schotel, avocado en mais in de kommen. Garneer met de jalapeño, koriander/peterselie en tortillachips. Knijp de limoen uit boven je bowl voor je gaat eten. Maak een mooie foto en daarna mixen maar!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Een maaltijd die gezond, snel én lekker is. Daarvoor ben je bij mij aan het goede adres. Deze vegan tacobowl met avocado, bonen en rijst staat binnen 15 minuten of tafel en is de perfecte doordeweekse maaltijd. Hij heeft een heerlijke crunch dankzij de tortillachips en een kruidige bite dankzij het vega gehakt. Hij is ook perfect als lunch of als mealprep maaltijd! Ga jij hem maken of ga liever voor deze falafelbowl met parelcouscous?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 250 gr (vega) gehakt
  • 1 zak Tortilla Schotel van HAK
  • handje tortillachips
  • 1 avocado
  • 1 blik mais  (150 gr)
  • 1/2 jalapeño
  • 1 limoen
  • optioneel: koriander of peterselie
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt. Breng op smaak met wat peper en zout. Verwarm ondertussen de inhoud van de zak Tortilla Schotel in de magnetron (je kunt hem ook meebakken met het gehakt als je geen magnetron hebt of dat makkelijker vindt).
  3. Snijd de avocado in gelijke partjes/schijfjes, snijd de jalapeño in ringen, hak de koriander/peterselie fijn en laat de mais uitlekken.
  4. Halveer ook de limoen en verkruimel de tortillachips.
  5. Verdeel de rijst over de kommen en schep het gehakt, de Tortilla Schotel, avocado en mais in de kommen. Garneer met de jalapeño, koriander/peterselie en tortillachips. Knijp de limoen uit boven je bowl voor je gaat eten. Maak een mooie foto en daarna mixen maar!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept