Met de lunch eet ik het liefst zo veel en zo gezond mogelijk. Volume is daarbij een sleutelwoord. Door veel sla. groenten en andere gezonde ingrediënten te eten, kun je heel veel eten en toch verantwoord bezig zijn. Bowls zijn daar perfect voor. Ik kies altijd iets waar veel eiwit inzit, in dit geval bijvoorbeeld falafel. Daar voeg ik dan lekkere groentjes en een zelfgemaakte dressing aan toe! Zo heb je een smakelijke, makkelijke én gezonde bowl waar je flink van kunt genieten. Benieuwd naar deze bowl? Lees dan snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 flinke handen sla
  • half bakje cherrytomaten
  • halve winterpeen
  • 150 gr mais
  • 150 gr courgetti
  • 100 gr falafel (ik gebruik deze)
    Voor dressing:
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 el tahin
  • 1 tl olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilivlokken of een halve rode peper
  • 100 ml water
  • peper en zout naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetti in 2 minuten beetgaar.
  2. Haal de courgetti uit de pan en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Bak nu de falafel in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  3. Halveer ondertussen de tomaatjes en maak met een dunschiller reepjes van de wortel.
  4. Voor de dressing doe je alle ingrediënten van de dressing in een blender en blend tot een saus ontstaat. Is de saus nog te dik? Voeg dan wat extra water toe. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  5. Nu ga je de bowl maken. Begin met de sla en leg hier alle overige ingrediënten bovenop. Top af met de dressing. Serveertip: voeg wat zaden en pitten toe aan je salade!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 flinke handen sla
  • half bakje cherrytomaten
  • halve winterpeen
  • 150 gr mais
  • 150 gr courgetti
  • 100 gr falafel (ik gebruik deze)
    Voor dressing:
  • 140 gr tomatenpuree
  • 1 el tahin
  • 1 tl olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl chilivlokken of een halve rode peper
  • 100 ml water
  • peper en zout naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgetti in 2 minuten beetgaar.
  2. Haal de courgetti uit de pan en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Bak nu de falafel in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  3. Halveer ondertussen de tomaatjes en maak met een dunschiller reepjes van de wortel.
  4. Voor de dressing doe je alle ingrediënten van de dressing in een blender en blend tot een saus ontstaat. Is de saus nog te dik? Voeg dan wat extra water toe. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  5. Nu ga je de bowl maken. Begin met de sla en leg hier alle overige ingrediënten bovenop. Top af met de dressing. Serveertip: voeg wat zaden en pitten toe aan je salade!
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept