Een keer wat anders dan brood bij de lunch of een standaard avg maaltijd? Wat dacht je van deze gevulde aubergine met (vega) gehakt, paprika en roomkaas. Super lekker, eenvoudig en bomvol smaak. En natuurlijk heel voedzaam dankzij de vele groenten. Ga jij hem proberen? Hij is heel gemakkelijk vegan te maken als je vegan gehakt en roomkaas gebruikt!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 1 aubergine
- 100 gr vega gehakt
- 1 puntpaprika
- 1 kleine sjalot
- 2 el roomkaas (ik gebruik Boursin)
- 1 tl knoflookpoeder
- 50 ml gezeefde tomaten
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- olijfolie
- optioneel: verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine overlangs doormidden en hol ze uit. Gooi het vruchtvlees niet weg, maar hak fijn en hou even apart.
- Drizzle wat olijfolie over de auberginehelften en bestrooi met een snuf peper en zout. Masseer alles met je handen goed in. Schuif de aubergine voor 5 minuten in de oven met de binnenkant naar boven.
- Snipper ondertussen de sjalot en snijd de paprika fruit. Hak optioneel ook de peterselie fijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens het vega gehakt toe en bak 5 minuten mee. Voeg tot slot de paprika, het knoflookpoeder, het citroensap, het overgebleven vruchtvlees van de aubergines en de roomkaas toe en mix alles goed.
- Haal de aubergine uit de oven en schep het gehaktmengsel in de aubergines. Schuif weer terug in de oven voor 10 minuten.
- Serveer de aubergines met de verse peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Een keer wat anders dan brood bij de lunch of een standaard avg maaltijd? Wat dacht je van deze gevulde aubergine met (vega) gehakt, paprika en roomkaas. Super lekker, eenvoudig en bomvol smaak. En natuurlijk heel voedzaam dankzij de vele groenten. Ga jij hem proberen? Hij is heel gemakkelijk vegan te maken als je vegan gehakt en roomkaas gebruikt!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 1 aubergine
- 100 gr vega gehakt
- 1 puntpaprika
- 1 kleine sjalot
- 2 el roomkaas (ik gebruik Boursin)
- 1 tl knoflookpoeder
- 50 ml gezeefde tomaten
- sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- olijfolie
- optioneel: verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aubergine overlangs doormidden en hol ze uit. Gooi het vruchtvlees niet weg, maar hak fijn en hou even apart.
- Drizzle wat olijfolie over de auberginehelften en bestrooi met een snuf peper en zout. Masseer alles met je handen goed in. Schuif de aubergine voor 5 minuten in de oven met de binnenkant naar boven.
- Snipper ondertussen de sjalot en snijd de paprika fruit. Hak optioneel ook de peterselie fijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot. Voeg vervolgens het vega gehakt toe en bak 5 minuten mee. Voeg tot slot de paprika, het knoflookpoeder, het citroensap, het overgebleven vruchtvlees van de aubergines en de roomkaas toe en mix alles goed.
- Haal de aubergine uit de oven en schep het gehaktmengsel in de aubergines. Schuif weer terug in de oven voor 10 minuten.
- Serveer de aubergines met de verse peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie