Wil je eens wat nieuws proberen? Wat dacht je van deze gezonde grapefruitcake! Grapefruit is naar mijn mening altijd een beetje een vergeten vrucht. Ik zie het zo weinig voorbijkomen en dat is eigenlijk zonde! Grapefruits zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens erg fotogeniek. Deze frisse cake bewijst dat maar weer! Hij is super fluffy en zit bomvol smaak. Benieuwd hoe je hem maakt? Lees dan gauw verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 190 gr havermeel
- 2 eieren
- 100 gr (plantaardige) kwark
- 120 ml ongezoete amandelmelk (of gewone melk)
- 2 tl bakpoeder
- 3 el agavesiroop
- 2 grapefruits
- 1 el roomboter
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Vet hem ook voor de zekerheid goed in!
- Doe het havermeel samen met de eieren, het bakpoeder, de kwark, de melk, het sap van 1 grapefruit en 2 el agavesiroop in een kom en mix met een garde tot een glad beslag.
- Snijd de tweede grapefruit in plakjes. Gebruik de drie mooiste. De overige kun je bewaren voor een ander gerecht of direct opeten.
- Stort het beslag in de cakevorm en schud voorzichtig heen en weer zodat alles mooi evenredig is verdeeld.
- Smelt de boter in de magnetron en voeg 1 el agavesiroop toe. Mix en bestrijk de plakken grapefruit met het mengsel. Leg de plakjes bovenop de cake en druk voorzichtig aan. Schuif de cake voor 30 minuten in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Wil je eens wat nieuws proberen? Wat dacht je van deze gezonde grapefruitcake! Grapefruit is naar mijn mening altijd een beetje een vergeten vrucht. Ik zie het zo weinig voorbijkomen en dat is eigenlijk zonde! Grapefruits zijn niet alleen heel lekker, ze zijn ook nog eens erg fotogeniek. Deze frisse cake bewijst dat maar weer! Hij is super fluffy en zit bomvol smaak. Benieuwd hoe je hem maakt? Lees dan gauw verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (1 cake):
- 190 gr havermeel
- 2 eieren
- 100 gr (plantaardige) kwark
- 120 ml ongezoete amandelmelk (of gewone melk)
- 2 tl bakpoeder
- 3 el agavesiroop
- 2 grapefruits
- 1 el roomboter
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Vet hem ook voor de zekerheid goed in!
- Doe het havermeel samen met de eieren, het bakpoeder, de kwark, de melk, het sap van 1 grapefruit en 2 el agavesiroop in een kom en mix met een garde tot een glad beslag.
- Snijd de tweede grapefruit in plakjes. Gebruik de drie mooiste. De overige kun je bewaren voor een ander gerecht of direct opeten.
- Stort het beslag in de cakevorm en schud voorzichtig heen en weer zodat alles mooi evenredig is verdeeld.
- Smelt de boter in de magnetron en voeg 1 el agavesiroop toe. Mix en bestrijk de plakken grapefruit met het mengsel. Leg de plakjes bovenop de cake en druk voorzichtig aan. Schuif de cake voor 30 minuten in de oven. Laat de cake helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie