Even afkoelen met gezonde ijsjes? Het kan met deze pindakaas-banaan ijsjes met pure chocolade en stukjes pinda! De combinatie pindakaas en banaan is wat mij betreft echt de lekkerste combinatie. Lekker op brood, in een baksel, maar dus ook als ijsje! De ijsjes zelf (zonder topping) bestaan slechts uit drie ingrediënten! Even mixen, vriezen en je bent helemaal ready. Ga jij ze proberen? Deze ijsjes zijn ook nog eens lactosevrij, glutenvrij en helemaal vegan!

Op zoek naar nog meer gezonde en verkoelende tussendoortjes? Bekijk dan deze gezonde Split ijsjes van mango, perzik en kokos of deze nicecream bowl met een fantastisch laagje ruby chocolade!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + min. 4 uur vriezer

Social

WAT HEB JE NODIG (4 ijsjes):
  • 2 bevroren bananen
  • 1 flinke eetlepel 100% pindakaas
  • 50 ml amandelmelk

Voor de topping

  • 75 gr pure chocolade
  • handje ongezouten pinda’s

Tip: houd de onderkant van de ijsvormpjes een paar tellen onder de warme kraan om de bevroren ijsjes er makkelijk uit te halen.

WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de bananen samen met de pindakaas en melk in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde massa. Is het nog te dik om makkelijk mee te kunnen gieten, voeg dan meer melk toe en mix opnieuw net zolang tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  2. Schenk het bananenmengsel in de ijsvormpjes, doe de deksel erop en steek er ijsstokjes in. Zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  3.  Smelt de chocolade au bain marie en hak de pinda’s fijn. Haal de ijsjes uit de vormpjes en drizzle de pure chocolade eroverheen. Top af met de pinda’s. Zet nog 10 minuten terug in de vriezer om uit te harden.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Even afkoelen met gezonde ijsjes? Het kan met deze pindakaas-banaan ijsjes met pure chocolade en stukjes pinda! De combinatie pindakaas en banaan is wat mij betreft echt de lekkerste combinatie. Lekker op brood, in een baksel, maar dus ook als ijsje! De ijsjes zelf (zonder topping) bestaan slechts uit drie ingrediënten! Even mixen, vriezen en je bent helemaal ready. Ga jij ze proberen? Deze ijsjes zijn ook nog eens lactosevrij, glutenvrij en helemaal vegan!

Op zoek naar nog meer gezonde en verkoelende tussendoortjes? Bekijk dan deze gezonde Split ijsjes van mango, perzik en kokos of deze nicecream bowl met een fantastisch laagje ruby chocolade!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + min. 4 uur vriezer

Social

WAT HEB JE NODIG (4 ijsjes):
  • 2 bevroren bananen
  • 1 flinke eetlepel 100% pindakaas
  • 50 ml amandelmelk

Voor de topping

  • 75 gr pure chocolade
  • handje ongezouten pinda’s

Tip: houd de onderkant van de ijsvormpjes een paar tellen onder de warme kraan om de bevroren ijsjes er makkelijk uit te halen.

WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de bananen samen met de pindakaas en melk in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde massa. Is het nog te dik om makkelijk mee te kunnen gieten, voeg dan meer melk toe en mix opnieuw net zolang tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  2. Schenk het bananenmengsel in de ijsvormpjes, doe de deksel erop en steek er ijsstokjes in. Zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  3.  Smelt de chocolade au bain marie en hak de pinda’s fijn. Haal de ijsjes uit de vormpjes en drizzle de pure chocolade eroverheen. Top af met de pinda’s. Zet nog 10 minuten terug in de vriezer om uit te harden.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept