Ik begin de week vaak met een gezond baksel, zodat ik elke middag/avond een lekker snackje heb waar ik zonder schuldgevoel van kan genieten. Bij overrijpe bananen is bananenbrood natuurlijk een uitkomst. Deze keer maakte ik een glutenvrij bananenbrood met kikkererwtenmeel. Dit geeft een bijzonder lekkere en luchtige structuur. Al met al is dit misschien wel een van mijn lekkerste bananenbroden tot nu toe! Ben jij benieuwd hoe je dit gezonde en makkelijke recept maakt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 30 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 plakken):
  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Doe 2 bananen samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met een staafmixer. Dit kan ook in de blender of foodprocessor.
  3. Stort het mengsel in het cakeblik.
  4. Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog zijdelings bovenop het mengsel.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 plakken):
  • 150 gr kikkererwtenmeel
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in (of bekleed met bakpapier).
  2. Doe 2 bananen samen met het kikkererwtenmeel, de melk, eieren, het zout, bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met een staafmixer. Dit kan ook in de blender of foodprocessor.
  3. Stort het mengsel in het cakeblik.
  4. Snijd de derde banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog zijdelings bovenop het mengsel.
  5. Bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept