Een gezonde brownie met karamel? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk! Deze brownie is vol van smaak en het is een perfecte snack voor iedereen die op zoek is naar iets lekkers en gezonds voor tussendoor. De basis voor deze gezonde brownies is havemout. Havermout is een rijke bron van vezels en eiwitten. De karamel is gemaakt met de natuurlijke zoetstof agave en pindakaas. Deze brownie bevat daardoor minder suiker en vet dan de traditionele variant.

Gezonde tussendoortjes

Voor inspiratie rondom gezonde tussendoortjes ben je bij mij aan het goede adres! Als foodblogger eet ik werkelijk de hele dag, dus daarom probeer ik van baksels altijd iets gezonds en voedzaams te maken, zodat ik lekker kan blijven snacken zonder schuldgevoel. Wil je naast deze gezonde brownie met karamel nog meer gezonde tussendoortjes proberen? Wat dacht je van dit heerlijke glutenvrije bananenbrood of deze gezonde pompoenmuffins? Allebei ontzettend lekker voor thuis of om mee te nemen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 180 gr havermout
  • 200 ml melk naar keuze
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el chocolate chips
  • snuf zout
    Voor de karamel
  • 3 el pindakaas
  • 3 el agavesiroop
  • snufje (grof) zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante bakvorm in (of bekleed hem met bakpapier).
  2. Doe de bananen, eieren, melk, havermout, olie, cacaopoeder, het vanille extract en het bakpoeder in een blender en blend tot een glad beslag. Roer vervolgens de chocolate chips door het beslag.
  3. Maak nu de gezonde karamel door de agavesiroop te mengen met de pindakaas en een snufje zout. Drizzle 3/4 van de karamel over de brownie en verdeel door de karamel met de achterkant van een lepel in het beslag te draaien of ‘swirlen’.
  4. Giet het beslag in de ovenschaal en tik een paar keer voorzichtig op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen.
  5. Schuif de brownie voor 20 minuten in de oven en laat hem daarna even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Serveer met de overige karamel en een snuf grof zeezout.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Een gezonde brownie met karamel? Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk! Deze brownie is vol van smaak en het is een perfecte snack voor iedereen die op zoek is naar iets lekkers en gezonds voor tussendoor. De basis voor deze gezonde brownies is havemout. Havermout is een rijke bron van vezels en eiwitten. De karamel is gemaakt met de natuurlijke zoetstof agave en pindakaas. Deze brownie bevat daardoor minder suiker en vet dan de traditionele variant.

Gezonde tussendoortjes

Voor inspiratie rondom gezonde tussendoortjes ben je bij mij aan het goede adres! Als foodblogger eet ik werkelijk de hele dag, dus daarom probeer ik van baksels altijd iets gezonds en voedzaams te maken, zodat ik lekker kan blijven snacken zonder schuldgevoel. Wil je naast deze gezonde brownie met karamel nog meer gezonde tussendoortjes proberen? Wat dacht je van dit heerlijke glutenvrije bananenbrood of deze gezonde pompoenmuffins? Allebei ontzettend lekker voor thuis of om mee te nemen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (9 porties):
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 180 gr havermout
  • 200 ml melk naar keuze
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el chocolate chips
  • snuf zout
    Voor de karamel
  • 3 el pindakaas
  • 3 el agavesiroop
  • snufje (grof) zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante bakvorm in (of bekleed hem met bakpapier).
  2. Doe de bananen, eieren, melk, havermout, olie, cacaopoeder, het vanille extract en het bakpoeder in een blender en blend tot een glad beslag. Roer vervolgens de chocolate chips door het beslag.
  3. Maak nu de gezonde karamel door de agavesiroop te mengen met de pindakaas en een snufje zout. Drizzle 3/4 van de karamel over de brownie en verdeel door de karamel met de achterkant van een lepel in het beslag te draaien of ‘swirlen’.
  4. Giet het beslag in de ovenschaal en tik een paar keer voorzichtig op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen.
  5. Schuif de brownie voor 20 minuten in de oven en laat hem daarna even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  6. Serveer met de overige karamel en een snuf grof zeezout.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept