Het herfstige weer is in volle gang, dus we gaan weer lekker bakken op deze zondag bakdag. Vandaag gaan we bakken met pompoen! Deze herfstgroente is heerlijk vol van smaak en is daarom perfect om te gebruiken in baksels. Deze gezonde pompoenmuffins zijn heel makkelijk om te maken, super smeuïg en hartstikke lekker van smaak. Ik weet zeker dat ze bij jong en oud in de smaak gaan vallen. Er zitten geen toegevoegde suikers of boter in het beslag buiten de agavesiroop, maar ik besprenkel een heeeel klein beetje basterdsuiker op de bovenkant voordat ze in de oven gaan, zodat je een heel lekker gekarameliseerd laagje bovenop je muffins krijgt. Liever suikervrije pompoenmuffins? Dan kun je alle suiker gewoon weglaten. Iedereen klaar? Bakken maar! Check ook het recept voor deze heerlijke pompoencurry als je toch bezig bent.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 muffins):
  • 100 gr pompoenpuree 
  • 2 eieren
  • 1 el agavesiroop
  • 200 gr havermeel
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel of pumpkin spice
  • 1 tl vanille aroma
  • zeezout
  • optioneel: snufje bruine basterdsuiker
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet muffinvormpjes in een muffinvorm.
  2. Zeef het havermeel en doe samen met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix goed. Voeg vervolgens de melk, eieren, pompoenpuree, vanille aroma en agavesiroop toe en mix door elkaar. Is het beslag nog te dik? Voeg dan eventueel extra melk toe!
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en tik met de onderkant van de vorm even op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen.
  4. Besprenkel een heel klein beetje donkere basterdsuiker over elke muffin en schuif voor 15 minuten in de oven. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Het herfstige weer is in volle gang, dus we gaan weer lekker bakken op deze zondag bakdag. Vandaag gaan we bakken met pompoen! Deze herfstgroente is heerlijk vol van smaak en is daarom perfect om te gebruiken in baksels. Deze gezonde pompoenmuffins zijn heel makkelijk om te maken, super smeuïg en hartstikke lekker van smaak. Ik weet zeker dat ze bij jong en oud in de smaak gaan vallen. Er zitten geen toegevoegde suikers of boter in het beslag buiten de agavesiroop, maar ik besprenkel een heeeel klein beetje basterdsuiker op de bovenkant voordat ze in de oven gaan, zodat je een heel lekker gekarameliseerd laagje bovenop je muffins krijgt. Liever suikervrije pompoenmuffins? Dan kun je alle suiker gewoon weglaten. Iedereen klaar? Bakken maar! Check ook het recept voor deze heerlijke pompoencurry als je toch bezig bent.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 muffins):
  • 100 gr pompoenpuree 
  • 2 eieren
  • 1 el agavesiroop
  • 200 gr havermeel
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel of pumpkin spice
  • 1 tl vanille aroma
  • zeezout
  • optioneel: snufje bruine basterdsuiker
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet muffinvormpjes in een muffinvorm.
  2. Zeef het havermeel en doe samen met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix goed. Voeg vervolgens de melk, eieren, pompoenpuree, vanille aroma en agavesiroop toe en mix door elkaar. Is het beslag nog te dik? Voeg dan eventueel extra melk toe!
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en tik met de onderkant van de vorm even op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen.
  4. Besprenkel een heel klein beetje donkere basterdsuiker over elke muffin en schuif voor 15 minuten in de oven. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept