Het is eindelijk weer tijd voor herfstrecepten! Dus we trappen het seizoen af met deze pompoencurry met wortel en rijst. De kleur oranje brengt mij helemaal in de herfstvibes. Wortel en pompoen passen precies in dat straatje. Deze curry is niet alleen kleurrijk en lekker, hij is bovendien glutenvrij, lactosevrij én vegan. Klinkt dat niet geweldig? Lees gauw verder hoe je deze pompoencurry met wortel maakt of bekijk dit recept voor romige pompoensoep. Eet smakelijk en geniet van de herfst!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 8 pancakes):
  • 75 gr rijst per persoon
  • 1 witte ui
  • 1 courgette
  • 1 grote winterpeen
  • 400 gr pompoenpuree (ik gebruik deze, maar je kunt ook een kleine pompoen in blokjes snijden en 20 minuten roosteren in de oven en daarna de blokjes blenden tot puree)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el garam masala
  • peper en zout
  • optioneel: verse peterselie of koriander
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de wortel en courgette in blokjes.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel en courgette toe en bak 5 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de pompoenpuree, kokosmelk, garam masala en een flinke snuf peper en zout toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat op laag vuur doorkoken totdat de wortel zacht is geworden.
  5. Serveer de curry met de rijst en wat verse koriander of peterselie.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Het is eindelijk weer tijd voor herfstrecepten! Dus we trappen het seizoen af met deze pompoencurry met wortel en rijst. De kleur oranje brengt mij helemaal in de herfstvibes. Wortel en pompoen passen precies in dat straatje. Deze curry is niet alleen kleurrijk en lekker, hij is bovendien glutenvrij, lactosevrij én vegan. Klinkt dat niet geweldig? Lees gauw verder hoe je deze pompoencurry met wortel maakt of bekijk dit recept voor romige pompoensoep. Eet smakelijk en geniet van de herfst!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 75 gr rijst per persoon
  • 1 witte ui
  • 1 courgette
  • 1 grote winterpeen
  • 400 gr pompoenpuree (ik gebruik deze, maar je kunt ook een kleine pompoen in blokjes snijden en 20 minuten roosteren in de oven en daarna de blokjes blenden tot puree)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el garam masala
  • peper en zout
  • optioneel: verse peterselie of koriander
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de wortel en courgette in blokjes.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel en courgette toe en bak 5 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de pompoenpuree, kokosmelk, garam masala en een flinke snuf peper en zout toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook. Laat op laag vuur doorkoken totdat de wortel zacht is geworden.
  5. Serveer de curry met de rijst en wat verse koriander of peterselie.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept