Ik ben echt gek op curry. Deze gezonde curry met zoete aardappel en wortel is dan ook een feestje! Curry is een perfecte maaltijd om veel groenten in te stoppen en bovendien vind ik het chill om mee op te warmen op een druilerige dag als vandaag. Deze gezonde curry met veel groenten is niet alleen ontzettend lekker, maar ook vegetarisch, vegan, glutenvrij en lactosevrij. Je maakt hem in slechts een half uurtje. Klinkt goed toch?

Curry met zoete aardappel en wortel

Heb jij wel eens curry met aardappel gemaakt? Dan raad ik je aan om dat zeker te gaan proberen. Wanneer je de zoete aardappelen kookt in het vocht van de curry krijg je niet alleen een fantastische smaak, maar dankzij het zetmeel wordt de curry ook lekker dik en romig. Je kunt daarbij ook nog alle groenten toevoegen die jij lekker vind. Ik ging voor wortel. Deze wordt ook lekker zacht als je hem samen met de zoete aardappel meekookt in de curry. Ben jij op zoek naar meer vega curry inspiratie? Wat dacht je van deze curry met aubergine en vegetarische balletjes of deze pompoencurry. Allemaal voedzaam, kleurrijk en ontzettend lekker.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 4 verse naan of 150 gr rijst
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 grote winterpeen
  • 1 rode of witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 400 ml passata
  • 2 el garam masala
  • 2 limoenblaadjes
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: 200 tot 400 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de verse naan volgens dit recept of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt natuurlijk ook naan uit de supermarkt gebruiken.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd samen met de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel, zoete aardappel en knoflook toe samen met de garam masala en een snuf peper en zout. Bak 2 minuten en voeg daarna de kokosmelk (houd 2 el achter voor garnering) en passata toe. De groenten moeten helemaal onder staan. Is dit niet het geval? Voeg dan water toe tot het onder staat. Breng aan de kook en roer goed door. Voeg de limoenblaadjes toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat zo’n 15 minuten pruttelen totdat de aardappelen en wortel zacht zijn geworden. Verwijder de limoenblaadjes als de curry klaar is. Breng ook eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  4.  Hak ondertussen de peterselie of koriander grof.
  5. Serveer de curry met de naan of rijst en garneer met de kokosmelk, een snuf peper en verse peterselie of koriander.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ik ben echt gek op curry. Deze gezonde curry met zoete aardappel en wortel is dan ook een feestje! Curry is een perfecte maaltijd om veel groenten in te stoppen en bovendien vind ik het chill om mee op te warmen op een druilerige dag als vandaag. Deze gezonde curry met veel groenten is niet alleen ontzettend lekker, maar ook vegetarisch, vegan, glutenvrij en lactosevrij. Je maakt hem in slechts een half uurtje. Klinkt goed toch?

Curry met zoete aardappel en wortel

Heb jij wel eens curry met aardappel gemaakt? Dan raad ik je aan om dat zeker te gaan proberen. Wanneer je de zoete aardappelen kookt in het vocht van de curry krijg je niet alleen een fantastische smaak, maar dankzij het zetmeel wordt de curry ook lekker dik en romig. Je kunt daarbij ook nog alle groenten toevoegen die jij lekker vind. Ik ging voor wortel. Deze wordt ook lekker zacht als je hem samen met de zoete aardappel meekookt in de curry. Ben jij op zoek naar meer vega curry inspiratie? Wat dacht je van deze curry met aubergine en vegetarische balletjes of deze pompoencurry. Allemaal voedzaam, kleurrijk en ontzettend lekker.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 4 verse naan of 150 gr rijst
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 1 grote winterpeen
  • 1 rode of witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 400 ml passata
  • 2 el garam masala
  • 2 limoenblaadjes
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: 200 tot 400 ml water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de verse naan volgens dit recept of kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt natuurlijk ook naan uit de supermarkt gebruiken.
  2. Schil de zoete aardappelen en snijd samen met de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit.
  3. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de wortel, zoete aardappel en knoflook toe samen met de garam masala en een snuf peper en zout. Bak 2 minuten en voeg daarna de kokosmelk (houd 2 el achter voor garnering) en passata toe. De groenten moeten helemaal onder staan. Is dit niet het geval? Voeg dan water toe tot het onder staat. Breng aan de kook en roer goed door. Voeg de limoenblaadjes toe, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat zo’n 15 minuten pruttelen totdat de aardappelen en wortel zacht zijn geworden. Verwijder de limoenblaadjes als de curry klaar is. Breng ook eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  4.  Hak ondertussen de peterselie of koriander grof.
  5. Serveer de curry met de naan of rijst en garneer met de kokosmelk, een snuf peper en verse peterselie of koriander.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept