Mij kun je echt gelukkig maken met een stukje naanbrood! Super lekker bij curry’s, maar ook erg geschikt voor het maken van naanpizza’s of gewoon lekker als vervanger voor een boterham. Ik kocht ze vaak in de supermarkt, maar sinds mijn vriend een lactose-intolerantie heeft, vervangen we het naanbrood eigenlijk altijd voor rijst, omdat het natuurlijk yoghurt bevat. Hoewel rijst natuurlijk prima is bij de curry, mis ik het naanbrood stiekem toch. Hoe moeilijk kan het nou zijn om het zélf te maken? Niet moeilijk kan ik je vertellen, want het heeft maar DRIE ingrediënten. Spoiler: vervang gewoon de normale yoghurt door plantaardige yoghurt en voila! Lees je mee met het recept?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (6 naanbroodjes):
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml plantaardige yoghurt
  • 1 tl zout
    Voor de kruidenolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje versgehakte peterselie
  • optioneel: 1 el uienpoeder en 1 el korianderpoeder
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de knoflook fijn en doe samen met de olijfolie, versgehakte peterselie en eventueel het uienpoeder en korianderpoeder in een bakje. Roer goed door en zet apart.
  2. Mix het meel met de yoghurt en het zout. Kneed met je handen tot je een mooi deeg hebt. Als je klaar bent verdeel je het deeg in 6 delen.
  3. Bestrooi je aanrecht en deegroller met wat meel en rol de stukken deeg uit in de vorm van naanbroodjes.
  4. Bestrijk beide kanten van de naanbroodjes met de kruidenolie.
  5. Bak de naanbroodjes in een koekenpan. Bak ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze om zodra er luchtbellen ontstaan.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6 naanbroodjes):
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml plantaardige yoghurt
  • 1 tl zout
    Voor de kruidenolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje versgehakte peterselie
  • optioneel: 1 el uienpoeder en 1 el korianderpoeder
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de knoflook fijn en doe samen met de olijfolie, versgehakte peterselie en eventueel het uienpoeder en korianderpoeder in een bakje. Roer goed door en zet apart.
  2. Mix het meel met de yoghurt en het zout. Kneed met je handen tot je een mooi deeg hebt. Als je klaar bent verdeel je het deeg in 6 delen.
  3. Bestrooi je aanrecht en deegroller met wat meel en rol de stukken deeg uit in de vorm van naanbroodjes.
  4. Bestrijk beide kanten van de naanbroodjes met de kruidenolie.
  5. Bak de naanbroodjes in een koekenpan. Bak ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Draai ze om zodra er luchtbellen ontstaan.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept