Mij kun je elke dag wakker maken voor bananenbrood! Het is natuurlijk niet voor niets het favoriete tussendoortje van heel veel mensen. Naast dat bananenbrood ontzettend lekker is, is het ook gezond en voedzaam. Voor dit bananenbrood ontbijttaartje gebruikte ik mijn recept voor glutenvrij bananenbrood als basis. Kikkererwtenmeel is echt een must voor in je keukenkastje. Te koop bij Jumbo of via bijvoorbeeld KoRo shop. Het geeft je bananenbrood niet alleen een heerlijke smaak, maar het wordt ook super luchtig. En dat is precies wat je wil. Dit ontbijttaartje is dus eigenlijk een soort mini bananenbroodje. Afgetopt met wat speculoos is dit een ontbijtje waar je elke dag wel van zou willen smullen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr kikkererwtenmeel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • paar drupjes vanille essence of andere zoetstof (honing, maplesyrup of agavesiroop)
  • snuf zout
  • 1 el speculoos
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in (of bekleed met bakpapier).
  2. Halveer de banaan en prak 1 helft met een vork.
  3. Doe het kikkererwtenmeel samen met de kaneel, het zout en het bakpoeder in een kom en mix. Voeg vervolgens de geprakte banaan, de melk, het ei en vanille aroma toe en mix met een garde.
  4. Stort het mengsel in het ovenschaaltje.
  5. Snijd de overige helft van de banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog bovenop het mengsel.
  6. Bak het bananenbrood ontbijttaartje in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat heel even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  7. Smelt de speculoos in de magnetron en drizzle over je ontbijtje.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Mij kun je elke dag wakker maken voor bananenbrood! Het is natuurlijk niet voor niets het favoriete tussendoortje van heel veel mensen. Naast dat bananenbrood ontzettend lekker is, is het ook gezond en voedzaam. Voor dit bananenbrood ontbijttaartje gebruikte ik mijn recept voor glutenvrij bananenbrood als basis. Kikkererwtenmeel is echt een must voor in je keukenkastje. Te koop bij Jumbo of via bijvoorbeeld KoRo shop. Het geeft je bananenbrood niet alleen een heerlijke smaak, maar het wordt ook super luchtig. En dat is precies wat je wil. Dit ontbijttaartje is dus eigenlijk een soort mini bananenbroodje. Afgetopt met wat speculoos is dit een ontbijtje waar je elke dag wel van zou willen smullen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gr kikkererwtenmeel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • paar drupjes vanille essence of andere zoetstof (honing, maplesyrup of agavesiroop)
  • snuf zout
  • 1 el speculoos
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in (of bekleed met bakpapier).
  2. Halveer de banaan en prak 1 helft met een vork.
  3. Doe het kikkererwtenmeel samen met de kaneel, het zout en het bakpoeder in een kom en mix. Voeg vervolgens de geprakte banaan, de melk, het ei en vanille aroma toe en mix met een garde.
  4. Stort het mengsel in het ovenschaaltje.
  5. Snijd de overige helft van de banaan overlangs doormidden en leg deze met de binnenkant omhoog bovenop het mengsel.
  6. Bak het bananenbrood ontbijttaartje in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat heel even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  7. Smelt de speculoos in de magnetron en drizzle over je ontbijtje.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept