Nu dan eindelijk het mooie weer in aantocht is, krijgen we allemaal spontaan zin in lekkere salades. Aangezien ik nog regelmatig thuiswerk (en studeer) heb ik tussen de middag ook altijd tijd om een heerlijk maaltje te bereiden. Deze keer maakte ik een salade met een Grieks tintje. Gezond, makkelijk, snel en lekker. De bloemkoolrijst en falafel worden warm geserveerd en de tomaten, komkommer, feta en sla koud. Heerlijk met een klodder hummus. Puur genieten! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 150 gr bloemkoolrijst
- 100 gr falafel
- 30 gr feta (ongeveer een handjevol)
- 1 el hummus
- kwart komkommer
- 6 cherrytomaten
- 1 mini aubergine (of 1/3 van een grote)
- handje veldsla
- peper en zout
- optioneel: chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de bloemkoolrijst 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de tomaten. Snijd ook de aubergine doormidden.
- Besmeer de aubergineplakken met wat olijfolie, peper en zout en grill de aubergine in een grillpan (of in een tosti-grill) tot er mooie bruine strepen ontstaan.
- Als de bloemkoolrijst klaar is, haal je het uit de pan en doe je het alvast op een bord.
- Bak nu in dezelfde pan de falafel in 3-4 minuten goudbruin.
- Doe de komkommer, cherrytomaten, aubergine en veldsla op het bord bij de bloemkoolrijst en voeg de falafel toe wanneer deze klaar is. Bestrooi met de feta en de hummus. Breng op smaak met wat peper en zout naar smaak en voeg eventueel wat chiliflakes toe.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 150 gr bloemkoolrijst
- 100 gr falafel
- 30 gr feta (ongeveer een handjevol)
- 1 el hummus
- kwart komkommer
- 6 cherrytomaten
- 1 mini aubergine (of 1/3 van een grote)
- handje veldsla
- peper en zout
- optioneel: chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de bloemkoolrijst 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de tomaten. Snijd ook de aubergine doormidden.
- Besmeer de aubergineplakken met wat olijfolie, peper en zout en grill de aubergine in een grillpan (of in een tosti-grill) tot er mooie bruine strepen ontstaan.
- Als de bloemkoolrijst klaar is, haal je het uit de pan en doe je het alvast op een bord.
- Bak nu in dezelfde pan de falafel in 3-4 minuten goudbruin.
- Doe de komkommer, cherrytomaten, aubergine en veldsla op het bord bij de bloemkoolrijst en voeg de falafel toe wanneer deze klaar is. Bestrooi met de feta en de hummus. Breng op smaak met wat peper en zout naar smaak en voeg eventueel wat chiliflakes toe.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie