Ga voor lekker én gezond met deze groene ravioli met tuinerwt, spinazie en courgette. Maar waarom zijn groene groenten eigenlijk zo gezond?

Groene groenten zijn niet alleen erg fotogeniek, maar ook enorm goed voor ons lichaam. Hun levendige kleuren zijn een indicatie van de overvloed aan voedingsstoffen die ze bevatten. Van knapperige spinazie tot verfrissende komkommers, groene groenten spelen een cruciale rol in het handhaven van een evenwichtige en voedzame voeding.

Allereerst zijn groene groenten een goede bron van vitaminen en mineralen. Ze zitten boordevol vitamine A, C, K en foliumzuur, essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan een gezond immuunsysteem, sterke botten en een gezonde stofwisseling. Bovendien bevatten ze een scala aan antioxidanten, zoals chlorofyl, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het vertragen van celveroudering.

Wat groene groenten nog meer bijzonder maakt, is hun hoge gehalte aan vezels. Vezels zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering en kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte. Ze bevorderen een langdurig verzadigd gevoel, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing en het voorkomen van overeten. En of je dus vol zit na het eten van deze heerlijke ravioli ;).

Daarnaast zijn groene groenten caloriearm en bevatten ze weinig koolhydraten, wat ze ideaal maakt voor mensen die streven naar gewichtsverlies of die een koolhydraatarm dieet volgen. Je kunt ze dus overvloedig eten! Pure winst.

Tot slot bieden groene groenten een ongeëvenaarde variëteit aan smaken en texturen, waardoor ze veelzijdig zijn in de keuken. Of je ze nu rauw eet in salades, stoomt, roerbakt of verwerkt in smoothies, er zijn talloze manieren om van hun voordelen te genieten. Het smaakt bijna overal lekker bij en je kunt het echt overal mee combineren.

Kortom, het toevoegen van groene groenten aan je dagelijkse voeding is heel erg gezond én lekker.

Groene ravioli met tuinerwt, spinazie en courgette

Groene ravioli met tuinerwt, spinazie en courgette smaakt net zo lekker als dat het klinkt. Ik gebruik deze ravioli en daarbij maak ik een heerlijke saus van gebakken courgette en spinazie. Deze saus is super creamy, gezond en zit bomvol goede voedingsstoffen. Top je pasta af met tuinerwten en wat extra Parmezaanse kaas en je hebt een goddelijke pasta! Een gezonde vegetarische pasta voor elke dag die binnen een kwartiertje klaar is!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr verse ravioli naar keuze (ik gebruik deze)
  • 1 courgette
  • 125 gr tuinerwten (vriesvak)
  • 75 gr verse spinazie
  • 125 ml kookroom
  • 50 ml water
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snijd de courgette in plakjes. Verhit wat olie in een pan en bak hierin alle schijfjes courgette aan beide kanten goudbruin. Haal uit de pan en houd even apart.
  3. Doe 1/3 van de gebakken courgette samen met de de spinazie, kookroom 50 ml water en 3/4 van de Parmezaanse kaas in de blender. Breng het geheel op smaak met peper en zout en blend tot een gladde saus. Doe de saus terug in de pan waarin je de de courgette hebt gebakken en voeg de gekookte ravioli, tuinerwten en overige schijfjes courgette toe. Verwarm roerend en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe.
  4. Verdeel de ravioli over de borden en garneer met de overige Parmezaanse kaas.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept