Shakshuka is zo’n makkelijk gerecht waar je bijna geen moeite voor hoeft te doen. Het maakt niet uit welke variant je maakt, je gooit gewoon alles bij elkaar en je hebt een fantastische maaltijd. Het geheim zit hem in de combinatie van de juiste ingrediënten én kruiden. Ik maakte deze keer een groene shakshuka uit de oven met pesto, courgette, tuinerwt en spinazie. Ongelooflijk smaakvol en een echte showstopper op elke ontbijt-, lunch- of brunchtafel. Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 4 eieren
  • 150 gr spinazie
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • halve avocado
  • 150 gr tuinerwten
  • 4 el pesto
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: chiliflakes en sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgettes in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de courgettes samen met het knoflook- en uienpoeder. Breng ook op smaak met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten ook de spinazie toe en bak even mee.
  3. Verdeel de gebakken courgette en spinazie over de bakplaat. Maak vier kuiltjes en breek hierin de eieren. Verdeel de tuinerwten ook over de bakplaat en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Schuif de bakplaat voor 15-20 minuten in de oven of tot de eieren gestold zijn.
  5. Haal de shakshuka uit de oven en top af met schijfjes avocado, de pesto, wat chiliflakes en sesamzaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 4 eieren
  • 150 gr spinazie
  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • halve avocado
  • 150 gr tuinerwten
  • 4 el pesto
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: chiliflakes en sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de courgettes in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de courgettes samen met het knoflook- en uienpoeder. Breng ook op smaak met wat peper en zout. Voeg na 5 minuten ook de spinazie toe en bak even mee.
  3. Verdeel de gebakken courgette en spinazie over de bakplaat. Maak vier kuiltjes en breek hierin de eieren. Verdeel de tuinerwten ook over de bakplaat en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Schuif de bakplaat voor 15-20 minuten in de oven of tot de eieren gestold zijn.
  5. Haal de shakshuka uit de oven en top af met schijfjes avocado, de pesto, wat chiliflakes en sesamzaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept