Mijn favoriete fastfood is by far kipnuggets! Terwijl al mijn vrienden een moord doen voor kebab of shoarma na het stappen, ga ik op zoek naar de dichtstbijzijnde snackbar. Wist je dat ze bij de Mac zelfs ‘family’boxen (weet niet hoe het met jou zit, maar kan zo’n box best alleen op) hebben waar 10 of 20 nuggets in zitten? Echt te chill en dan ook nog met die lekkere honingmosterd saus. LOVE IT. Soms komt het voor dat je ook thuis wel eens zin hebt in kipnuggets en daarom heb ik nu het perfecte recept inclusief honingmosterd sausje! Lees je mee?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (15-20 nuggets):
  • 500 gr kippendij
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 2 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 150 gr panko / broodkruim
  • peper en zoutVoor de saus
  • 3 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verspreid de panko over de bakplaat en bak 5 minuutjes in de oven tot de panko goudbruin kleurt. Hou de oven goed in de gaten, dit kan snel verbranden.
  3. Als je panko klaar is, haal je het uit de oven en doe je het in een kom. Laat het bakpapier op de bakplaat liggen en laat de oven aan staan op 200 graden.
  4. Snijd de kippendij in stukken ter grootte van een kipnugget.
  5. Mix in een kom het ei met de mayonaise, mosterd, bloem, peper en zout.
  6. Haal nu de kippendijstukjes eerst door het beslag en vervolgens door de panko. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
  7. Besprenkel alle nuggets nog met een beetje olijfolie (kun je ook met een kwastje doen) en bak ze vervolgens ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  8. Mix ondertussen de ingrediënten voor de saus.
  9. Haal de kipnuggets uit de oven en serveer met de saus!
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (15-20 nuggets):
  • 500 gr kippendij
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 2 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 2 el bloem
  • 150 gr panko / broodkruim
  • peper en zoutVoor de saus
  • 3 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verspreid de panko over de bakplaat en bak 5 minuutjes in de oven tot de panko goudbruin kleurt. Hou de oven goed in de gaten, dit kan snel verbranden.
  3. Als je panko klaar is, haal je het uit de oven en doe je het in een kom. Laat het bakpapier op de bakplaat liggen en laat de oven aan staan op 200 graden.
  4. Snijd de kippendij in stukken ter grootte van een kipnugget.
  5. Mix in een kom het ei met de mayonaise, mosterd, bloem, peper en zout.
  6. Haal nu de kippendijstukjes eerst door het beslag en vervolgens door de panko. Leg ze vervolgens op de bakplaat.
  7. Besprenkel alle nuggets nog met een beetje olijfolie (kun je ook met een kwastje doen) en bak ze vervolgens ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  8. Mix ondertussen de ingrediënten voor de saus.
  9. Haal de kipnuggets uit de oven en serveer met de saus!
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept