Wat is er lekkerder dan versgebakken brood? Deze Italiaanse focaccia is een geweldige smaakmaker met een korte rijstijd, waardoor je binnen mum van tijd kan genieten van deze heerlijkheid. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig om dit lekkere brood te bakken. Je kunt ook losgaan met je favoriete toppings. Ik ging voor zeezout, rozemarijn, tomaatjes en olijven. Wat kies jij? Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten +1 uur rijzen + 30 min oven

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 brood):
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 300 ml water
  • 500 gr patent bloem
  • 2 tl zeezout + extra
  • olijfolie
  • topping: zwarte olijven, snoeptomaten, zeezout en rozemarijn
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng het water met de gist en laat het even staan.
  2. In een andere kom meng je de bloem met 2 tl zeezout. Vervolgens voeg je het water met gist toe en spatel je het door elkaar tot je een deeg krijgt. Kneed vervolgens met je handen tot een bal.
  3. Doe twee eetlepels olijfolie in een diepe kom en leg hier de deegbal in. Dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het deeg in volume is toegenomen.
  4. Vet een bakplaat in met twee flinke scheuten olijfolie en leg hier het deeg op. Trek het een beetje uit elkaar over de hele bakplaat. Leg vervolgens de vochtige theedoek er weer overheen en laat nog eens 30-40 minuten rijzen.
  5. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden en de olijven en tomaatje alvast halveren.
  6. Haal na 40 minuten de vochtige doek van de bakplaat af. Eerst ga je met je vingers kuiltjes maken in het deeg door er voorzichtig op te duwen. Bestrooi de focaccia nu met olijfolie en zeezout. Als je dit hebt gedaan, ga je de focaccia beleggen met al je groenten en kruiden. Leef je uit en maak een kunstwerk met je favoriete toppings!
  7. Bak de focaccia vervolgens in 20-30 minuten goudbruin.
  8. Eet smakelijk en vergeet je kunstwerk niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 brood):
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 300 ml water
  • 500 gr patent bloem
  • 2 tl zeezout + extra
  • olijfolie
  • topping: zwarte olijven, snoeptomaten, zeezout en rozemarijn
WAT MOET JE DOEN:
  1. Meng het water met de gist en laat het even staan.
  2. In een andere kom meng je de bloem met 2 tl zeezout. Vervolgens voeg je het water met gist toe en spatel je het door elkaar tot je een deeg krijgt. Kneed vervolgens met je handen tot een bal.
  3. Doe twee eetlepels olijfolie in een diepe kom en leg hier de deegbal in. Dek af met een vochtige doek en laat ongeveer 30-40 minuten rijzen tot het deeg in volume is toegenomen.
  4. Vet een bakplaat in met twee flinke scheuten olijfolie en leg hier het deeg op. Trek het een beetje uit elkaar over de hele bakplaat. Leg vervolgens de vochtige theedoek er weer overheen en laat nog eens 30-40 minuten rijzen.
  5. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 180 graden en de olijven en tomaatje alvast halveren.
  6. Haal na 40 minuten de vochtige doek van de bakplaat af. Eerst ga je met je vingers kuiltjes maken in het deeg door er voorzichtig op te duwen. Bestrooi de focaccia nu met olijfolie en zeezout. Als je dit hebt gedaan, ga je de focaccia beleggen met al je groenten en kruiden. Leef je uit en maak een kunstwerk met je favoriete toppings!
  7. Bak de focaccia vervolgens in 20-30 minuten goudbruin.
  8. Eet smakelijk en vergeet je kunstwerk niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept