Ik heb ontelbare pogingen gedaan tot het maken van krokante aardappelpartjes uit de oven. Vaak werden ze wel krokant van buiten, maar niet krokant van binnen of juist andersom. Na veel probeersel heb ik nu EINDELIJK het perfecte recept voor home made aardappelpartjes uit de oven. Ze zijn krokant van buiten en lekker zacht van binnen. Door de kruiden hebben ze een lekkere bite en ze zijn snel klaar. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • (optioneel: tijm)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan water aan de kook.
  3. Snijd de aardappels (met schil) in partjes en kook ze 4 minuten in kokend water.
  4. Giet de aardappelpartjes af en doe ze voor 2-3 minuten even terug in de pan. Zo kunnen ze een beetje ‘opdrogen’.
  5. Als je aardappelpartjes ‘opgedroogd’ zijn doe je ze in een bak met een flinke scheut olijfolie, 1 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, 1 tl chilipoeder en een flinke snuf peper en zout. Hussel goed door elkaar.
  6. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en bestrooi eventueel met tijm.
  7. Bak de aardappelpartjes af in ongeveer 10-15 minuten af in de oven.
  8. Serveer met groenten en een lekker stukkie vlees!
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • peper en zout
  • (optioneel: tijm)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan water aan de kook.
  3. Snijd de aardappels (met schil) in partjes en kook ze 4 minuten in kokend water.
  4. Giet de aardappelpartjes af en doe ze voor 2-3 minuten even terug in de pan. Zo kunnen ze een beetje ‘opdrogen’.
  5. Als je aardappelpartjes ‘opgedroogd’ zijn doe je ze in een bak met een flinke scheut olijfolie, 1 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, 1 tl chilipoeder en een flinke snuf peper en zout. Hussel goed door elkaar.
  6. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat en bestrooi eventueel met tijm.
  7. Bak de aardappelpartjes af in ongeveer 10-15 minuten af in de oven.
  8. Serveer met groenten en een lekker stukkie vlees!
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept