Dat de vorige lava cakejes die ik postte een groot succes waren, is een understatement. De post werd op de eerste dag ruim 2500 keer bekeken op mijn website en zo’n 1100 keer opgeslagen op Instagram. Zelf ben ik een enorme fan van lava cakes en ik bestel het dan ook altijd als ik het ergens op het menu zie staan. Een van mijn Instagramvolgers vroeg mij of de lava cake ook met witte chocolade kon worden gemaakt, omdat zij niet van pure chocola hield. Dit bracht mij op het idee om dus een variant met witte chocolade te maken! Het recept is vrijwel identiek aan de vorige, alleen dus minus de cacao en witte choco in plaats van pure! Een heerlijk gezond en voedzaam toetje voor iedereen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 6 cakejes):
  • 160 gr havermout of een meelsoort naar keuze
  • 180 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout
  • 12 blokjes witte chocolade
  • optioneel: kokosrasp of snuf poedersuiker ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Tip vooraf: gebruik een siliconen muffinvorm! Heb je dit niet? Maak dan gebruik van een gewone muffinvorm met eventueel papieren muffinvormpjes. Je wil de cakejes namelijk direct uit de oven serveren, dus je moet ze meteen uit de vorm krijgen. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in.
  3. Mix alle ingrediënten behalve de blokjes chocolade met een staafmixer of in een blender tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Duw nu één of twee blokjes chocolade per muffinvorm in het beslag (afhankelijk van hoe groot je muffinvormpjes zijn). Zorg dat ze aan de bovenkant helemaal bedekt zijn met beslag.
  5. Schuif de lava cakejes voor 12 minuten in de oven.
  6. Serveer de lava cakejes warm op een bord en bestuif eventueel met wat kokosrasp of poedersuiker.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- cakejes):
  • 160 gr meel naar keuze of havermout
  • 180 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout
  • 12 blokjes witte chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Tip vooraf: gebruik een siliconen muffinvorm! Heb je dit niet? Maak dan gebruik van een gewone muffinvorm met eventueel papieren muffinvormpjes. Je wil de cakejes namelijk direct uit de oven serveren, dus je moet ze meteen uit de vorm krijgen. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in.
  3. Mix alle ingrediënten behalve de blokjes chocolade met een staafmixer of in een blender tot een glad beslag.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Duw nu één of twee blokjes chocolade per muffinvorm in het beslag (afhankelijk van hoe groot je muffinvormpjes zijn). Zorg dat ze aan de bovenkant helemaal bedekt zijn met beslag.
  5. Schuif de lava cakejes voor 12 minuten in de oven.
  6. Serveer de lava cakejes warm op een bord en bestuif eventueel met wat kokosrasp of poedersuiker.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept