Banaan is mijn go to fruit! Ik eet er elke dag minimaal 1. Ik hoor wel eens fabeltjes dat bananen ongezond zouden zijn, omdat ze veel suiker/koolhydraten bevatten. Niets is minder waar. Ze zitten vol met gezonden vitaminen én bevatten heel veel vezels. Dubbel win! Bovendien zijn ze lekker zoet en kun je ze in heel veel verschillende gerechten gebruiken, waaronder deze super snelle en makkelijke banana bites. Met slechts drie ingrediënten zet je deze heerlijke snackjes op tafel. Je kunt ze zowel warm als koud eten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 bites):
  • 2 vellen filodeeg
  • 1 el coconut crisp spread (of chocoladespread/pindakaas/speculoos)
  • 2 bananen
  • 1 ei
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontdooi het filodeeg. Schil de bananen en halveer ze.
  3. Halveer de velen filodeeg, zodat je in totaal vier vellen hebt. Besmeer de vellen met de coconut spread en leg de bananen erop. Wikkel de bananen in het filodeeg en leg ze op de bakplaat.
  4. Klopt het eitje los en bestrijk de filodeegpakketjes met het eigeel. Schuif de bakplaat vervolgens voor 10 minuten in de oven en bak de banana bites goudbruin.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Banaan is mijn go to fruit! Ik eet er elke dag minimaal 1. Ik hoor wel eens fabeltjes dat bananen ongezond zouden zijn, omdat ze veel suiker/koolhydraten bevatten. Niets is minder waar. Ze zitten vol met gezonden vitaminen én bevatten heel veel vezels. Dubbel win! Bovendien zijn ze lekker zoet en kun je ze in heel veel verschillende gerechten gebruiken, waaronder deze super snelle en makkelijke banana bites. Met slechts drie ingrediënten zet je deze heerlijke snackjes op tafel. Je kunt ze zowel warm als koud eten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 bites):
  • 2 vellen filodeeg
  • 1 el coconut crisp spread (of chocoladespread/pindakaas/speculoos)
  • 2 bananen
  • 1 ei
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontdooi het filodeeg. Schil de bananen en halveer ze.
  3. Halveer de velen filodeeg, zodat je in totaal vier vellen hebt. Besmeer de vellen met de coconut spread en leg de bananen erop. Wikkel de bananen in het filodeeg en leg ze op de bakplaat.
  4. Klopt het eitje los en bestrijk de filodeegpakketjes met het eigeel. Schuif de bakplaat vervolgens voor 10 minuten in de oven en bak de banana bites goudbruin.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept