Pokébowls, smoothiebowls en havermoutbowls: je ziet ze overal voorbij komen. Op Instagram zie je de meest prachtige creaties voorbij komen in alle kleuren van de regenboog. Soms zijn de bowls zó mooi dat het mensen afschrikt: ‘dat kan ik zelf nooit maken’ of ‘pffff, wat een werk’. Spoiler alert: het is ontzettend easy. Gisteren maakte ik deze heerlijke buddha bowl in nog geen 20 minuten. Een buddha bowl heeft als basis een granen, zoals rijst, quinoa of couscous. Vervolgens voeg je er eigenlijk alles aan toe wat jij maar wil. Ik ging voor een Mexicaans tintje met zwarte bonen, mais, avocado en mango. Super lekker én super makkelijk. De paprika en zoete aardappel bak je in de oven en de rest van de ingrediënten eet je er koud bij. Kleine moeite! Lees je mee met het recept?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • (zilvervlies)rijst
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 2 paprika’s
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 avocado
  • halve mango
  • paprikapoeder
  • peper en zout
    Voor de dressing
  • 5 el ketjap
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de paprika’s in reepjes en doe samen met de zoete aardappel in een bak.
  3. Meng de zoete aardappel en paprika met een scheutje olijfolie en wat peper, zout en paprikapoeder en leg op de bakplaat. Bak in ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  4. Breng ondertussen een pan met water een de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de mango in blokjes en halveer de avocado.
  6. Haal na 15-20 minuten de groenten uit de oven en giet de rijst af.
  7. Meng de ketjap met de sojasaus en honing.
  8. Nu ga je de bowl maken. Begin met de rijst en leg daarbovenop de zoete aardappel, paprika, mais, mango, avocado en zwarte bonen.
  9. Vervolgens besprenkel je de bowl met de dressing.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • (zilvervlies)rijst
  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 2 paprika’s
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 avocado
  • halve mango
  • paprikapoeder
  • peper en zout
    Voor de dressing
  • 5 el ketjap
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de paprika’s in reepjes en doe samen met de zoete aardappel in een bak.
  3. Meng de zoete aardappel en paprika met een scheutje olijfolie en wat peper, zout en paprikapoeder en leg op de bakplaat. Bak in ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  4. Breng ondertussen een pan met water een de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de mango in blokjes en halveer de avocado.
  6. Haal na 15-20 minuten de groenten uit de oven en giet de rijst af.
  7. Meng de ketjap met de sojasaus en honing.
  8. Nu ga je de bowl maken. Begin met de rijst en leg daarbovenop de zoete aardappel, paprika, mais, mango, avocado en zwarte bonen.
  9. Vervolgens besprenkel je de bowl met de dressing.
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept