Hoe kun je het weekend nou beter inluiden dan met taart? En niet zomaar een taart, maar een heerlijke taart met salted caramel! Deze monchoutaart met salted caramel, karamelpopcorn en pretzels is om je vingers bij af te likken. Hij heeft een heerlijke bodem van speculoos en steelt bovendien de show met de mooie toppings. Serveer hem met wat extra karamel en je hebt een parel van een taart op tafel staan! Op zoek naar meer recepten met salted caramel? Wat dacht je van dit heerlijke bananenbrood!
WAT HEB JE NODIG (1 taart):
- 1 pak speculoos
- 75 gr ongezouten roomboter
- 70 gr kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 200 gr MonChou
- 2 zakjes klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 blaadjes gelatine
- 100 gr karamelpopcorn
- 50 gr pretzels
- salted caramel (of maak zelf door 3 el pindakaas met 5 el agavesiroop te mengen)
WAT MOET JE DOEN:
- Week de blaadjes gelatine in lauwwarm water.
- Doe de speculoos in een ziplockbag en verkruimel door er met een deegroller op te slaan. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Zorg ervoor dat het heel fijn gemalen is.
- Smelt de boter in een pannetje en mix met de speculoos.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en stort de speculooskruimels op de bodem. Verdeel goed en druk goed plat met een glas of lepel. Zet in de koelkast.
- Doe de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker in een kom en klop stijf. Knijp de blaadjes gelatine uit en smelt in een pan. Wanneer de slagroom bijna stijf is, voeg je de gelatine, MonChou en suiker toe. Mix opnieuw totdat alle klontjes zijn verdwenen. Stort vervolgens bovenop de speculoosbodem en verdeel goed. Klop je taartvorm een paar keer op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen. Zet vervolgens een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Serveer de MonChoutaart met salted caramel, karamelpopcorn en pretzels.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Hoe kun je het weekend nou beter inluiden dan met taart? En niet zomaar een taart, maar een heerlijke taart met salted caramel! Deze monchoutaart met salted caramel, karamelpopcorn en pretzels is om je vingers bij af te likken. Hij heeft een heerlijke bodem van speculoos en steelt bovendien de show met de mooie toppings. Serveer hem met wat extra karamel en je hebt een parel van een taart op tafel staan! Op zoek naar meer recepten met salted caramel? Wat dacht je van dit heerlijke bananenbrood!!
WAT HEB JE NODIG (1 taart):
- 1 pak speculoos
- 75 gr ongezouten roomboter
- 70 gr kristalsuiker
- 200 ml slagroom
- 200 gr MonChou
- 2 zakjes klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 blaadjes gelatine
- 100 gr karamelpopcorn
- 50 gr pretzels
- salted caramel (of maak zelf door 3 el pindakaas met 5 el agavesiroop te mengen)
WAT MOET JE DOEN:
- Week de blaadjes gelatine in lauwwarm water.
- Doe de speculoos in een ziplockbag en verkruimel door er met een deegroller op te slaan. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Zorg ervoor dat het heel fijn gemalen is.
- Smelt de boter in een pannetje en mix met de speculoos.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en stort de speculooskruimels op de bodem. Verdeel goed en druk goed plat met een glas of lepel. Zet in de koelkast.
- Doe de slagroom samen met de klopfix en vanillesuiker in een kom en klop stijf. Knijp de blaadjes gelatine uit en smelt in een pan. Wanneer de slagroom bijna stijf is, voeg je de gelatine, MonChou en suiker toe. Mix opnieuw totdat alle klontjes zijn verdwenen. Stort vervolgens bovenop de speculoosbodem en verdeel goed. Klop je taartvorm een paar keer op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen. Zet vervolgens een nacht in de koelkast om op te stijven.
- Serveer de MonChoutaart met salted caramel, karamelpopcorn en pretzels.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie