Wat is er nou lekkerder dan wakker worden terwijl je ontbijtje al op je staat te wachten? Handig toch! Deze keer ging ik voor heerlijke paarse kwark met overnight oats. Een voedzaam ontbijtje met veel eiwit en goede voedingsstoffen, zodat jij de hele dag kunt knallen. Je kunt dit ook eten als tussendoortje of lunch! Bovendien is dit gerecht helemaal vegan wanneer je plantaardige kwark gebruikt en ik denk dat je het grootste deel van de ingrediënten vaak al in huis hebt. Makkelijk toch? Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 200 gr (plantaardige) kwark
- 1 el chiazaad
- 40 gr havermout
- 150 ml amandelmelk
- 1 handje blauwe bessen (diepvries of vers) + extra voor topping
- 1 el water
WAT MOET JE DOEN:
- Doe de havermout samen met het chiazaad en de amandelmelk in een afsluitbare pot of schaaltje en mix goed. Zet in de koelkast.
- Verhit een handje blauwe bessen samen met 1 el water in een steelpan tot er een jam-achtige substantie ontstaat. Laat even afkoelen en mix vervolgens met de kwark.
- Haal de overnight oats uit de koeling en schep de paarse kwark nu op de oats. Top af met extra blauwe bessen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
- 200 gr (plantaardige) kwark
- 1 el chiazaad
- 40 gr havermout
- 150 ml amandelmelk
- 1 handje blauwe bessen (diepvries of vers) + extra voor topping
- 1 el water
WAT MOET JE DOEN:
- Doe de havermout samen met het chiazaad en de amandelmelk in een afsluitbare pot of schaaltje en mix goed. Zet in de koelkast.
- Verhit een handje blauwe bessen samen met 1 el water in een steelpan tot er een jam-achtige substantie ontstaat. Laat even afkoelen en mix vervolgens met de kwark.
- Haal de overnight oats uit de koeling en schep de paarse kwark nu op de oats. Top af met extra blauwe bessen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie