Het is Pasen! Een van mijn favoriete feestdagen. Het weer is meestal oké, we kunnen lekker brunchen en dineren en bovenal paaseieren zoeken! Daarnaast kleurt met Pasen mijn tijdlijn vaak vol heerlijke lente kleuren, waaronder geel en groen. En daar wordt iedereen toch vrolijk van? Bij onze paasbrunch serveer ik deze gezonde donuts. De donuts zelf bevatten geen toegevoegde suikers of boter, waardoor ze hartstikke verantwoord zijn. Enkel de topping is gemaakt van chocolade! Ze smaken heerlijk zoet en ziet er hartstikke gezellig uit door de gele kleur. Deze donuts zijn ook glutenvrij! Ga jij ze maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

60 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (6 donuts):
  • 130 gr speltmeel
  • 1 banaan
  • 100 gr appelmoes
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
    Voor de topping:
  • 50 gr gesmolten pure chocolade
  • 150 gr gele candy melts
  • rode en gele decoratiestiften
  • paaseitjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Prak de banaan in een kom. Voeg hier het ei, de melk en de appelmoes aan toe en mix het geheel door elkaar.
  3. Voeg vervolgens het speltmeel toe en mix nog een keer goed.
  4. Doe het beslag in een spuitzak en knip het puntje eraf. Verdeel het beslag gelijkmatig over de donutvorm.
  5. Bak de donuts in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.
  6. Ondertussen kun je de gesmolten pure chocolade alvast in een spuitzak doen. Hiermee spuit je de oogjes en de pootjes van het kuikentje. Mix ook alvast de rode en gele decoratiestiften tot je een mooie oranje kleur hebt. Ook dit mag in een aparte spuitzak. Leg allebei even apart.
  7. Smelt nu de candymelts en dip de donuts hier één voor één in, zodat ze allemaal een mooie gele kleur hebben. Laat het even een paar minuten uitharden.
  8. Maar nu met de gesmolten chocolade pootjes en oogjes en met het oranje mengsel maak je de snavel.
  9. Zet de donuts in de koelkast en laat een uurtje uitharden. Garneer vervolgens met een paaseitje in het gat!
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6 donuts):
  • 130 gr speltmeel
  • 1 banaan
  • 100 gr appelmoes
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
    Voor de topping:
  • 50 gr gesmolten pure chocolade
  • 150 gr gele candy melts
  • rode en gele decoratiestiften
  • paaseitjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in.
  2. Prak de banaan in een kom. Voeg hier het ei, de melk en de appelmoes aan toe en mix het geheel door elkaar.
  3. Voeg vervolgens het speltmeel toe en mix nog een keer goed.
  4. Doe het beslag in een spuitzak en knip het puntje eraf. Verdeel het beslag gelijkmatig over de donutvorm.
  5. Bak de donuts in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.
  6. Ondertussen kun je de gesmolten pure chocolade alvast in een spuitzak doen. Hiermee spuit je de oogjes en de pootjes van het kuikentje. Mix ook alvast de rode en gele decoratiestiften tot je een mooie oranje kleur hebt. Ook dit mag in een aparte spuitzak. Leg allebei even apart.
  7. Smelt nu de candymelts en dip de donuts hier één voor één in, zodat ze allemaal een mooie gele kleur hebben. Laat het even een paar minuten uitharden.
  8. Maar nu met de gesmolten chocolade pootjes en oogjes en met het oranje mengsel maak je de snavel.
  9. Zet de donuts in de koelkast en laat een uurtje uitharden. Garneer vervolgens met een paaseitje in het gat!
  10. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept