Pavlova heb je vast en zeker wel eens gegeten, maar heb je het ook wel eens zelf gemaakt? Het is ontzettend eenvoudig te bereiden en de oven doet eigenlijk al het werk voor je! Top de pavlova af met verse aardbeien en verse slagroom en je hebt een fantastisch dessert! Leuk om te serveren met bijvoorbeeld moederdag. Voeg een schepje suikerbietenpoeder, bietensap of acaipoeder toe aan het eiwitmengsel voor een mooie roze kleur!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 1,5 uur oven

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pavlova):
  • 5 eieren
  • 300 gr kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 4 tl maïzena
  • 400 gr verse aardbeien
  • slagroom (vers opgeklopte of een spuitbus)
  • 1 tl suikerbietenpoeder, acaipoeder of andere roze kleurstof
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom samen met de suiker en het zout. Klopt met een staafmixer of in een keukenmachine stijf tot een gladde substantie. Spatel er vervolgens de maizena en het suikerbietenpoeder (of andere roze kleurstof) doorheen.
  3. Schep het mengsel op de bakplaat in een cirkel van ongeveer 18 cm breed en schuif voor 1,5 uur in de oven. Zet na 1,5 uur de oven uit en laat de pavlova helemaal afkoelen in de oven.
  4. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Serveer de pavlova op een mooi plateau en top af met de slagroom en aardbeien.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Insta story met de tag @easyculi!

Deel het recept

Pavlova heb je vast en zeker wel eens gegeten, maar heb je het ook wel eens zelf gemaakt? Het is ontzettend eenvoudig te bereiden en de oven doet eigenlijk al het werk voor je! Top de pavlova af met verse aardbeien en verse slagroom en je hebt een fantastisch dessert! Leuk om te serveren met bijvoorbeeld moederdag. Voeg een schepje suikerbietenpoeder, bietensap of acaipoeder toe aan het eiwitmengsel voor een mooie roze kleur!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 1,5 uur oven

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pavlova):
  • 5 eieren
  • 300 gr kristalsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 4 tl maïzena
  • 400 gr verse aardbeien
  • slagroom (vers opgeklopte of een spuitbus)
  • 1 tl suikerbietenpoeder, acaipoeder of andere roze kleurstof
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom samen met de suiker en het zout. Klopt met een staafmixer of in een keukenmachine stijf tot een gladde substantie. Spatel er vervolgens de maizena en het suikerbietenpoeder (of andere roze kleurstof) doorheen.
  3. Schep het mengsel op de bakplaat in een cirkel van ongeveer 18 cm breed en schuif voor 1,5 uur in de oven. Zet na 1,5 uur de oven uit en laat de pavlova helemaal afkoelen in de oven.
  4. Maak ondertussen de aardbeien schoon. Serveer de pavlova op een mooi plateau en top af met de slagroom en aardbeien.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Insta story met de tag @easyculi!

Deel het recept