Ik ben helemaal verslaafd geraakt aan baked oats. Sinds er zoveel video’s viral gingen op TikTok met deze heerlijke uitvinding, ben ik zelf ook gaan experimenteren met verschillende combinaties. Vorige keer maakte ik brownie lava cake baked oats en vandaag ging ik voor een andere klassieker: peanutbutter-jelly oats! Een gezond, makkelijk en lekker ontbijtje wat ook nog eens heel eenvoudig is om te maken. Wat wil je nog meer? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gram havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kwark
  • handje frambozen uit diepvries + extra
  • 1/2 tl chiazaad
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 tl hennepzaad
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met het bakpoeder, de kwark, amandelmelk en het ei.
  3. Stort het mengsel in een ovenschaaltje.
  4. Verwarm een handje diepvriesframbozen (of verse) in een steelpannetje samen met het chiazaad. Blijf roeren tot het een vloeibare jamsubstantie is geworden.
  5. Maak een kuiltje in het havermoutmengsel en schep hier 1-2 el van de jam in. Schep het havermoutmengsel er weer overheen, zodat de jam bedekt is.
  6. Bestrooi de havermout nog met 5 of 6 losse frambozen en zet de ovenschaal vervolgens 15 minuten in de oven.
  7. Als de havermoutbake klaar is, haal je hem uit de oven en top je het af met 1 el pindakaas en wat hennepzaad. Serveer warm!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 50 gram havermout
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kwark
  • handje frambozen uit diepvries + extra
  • 1/2 tl chiazaad
  • 1 el pindakaas
  • 1/2 tl hennepzaad
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in.
  2. Mix de havermout samen met het bakpoeder, de kwark, amandelmelk en het ei.
  3. Stort het mengsel in een ovenschaaltje.
  4. Verwarm een handje diepvriesframbozen (of verse) in een steelpannetje samen met het chiazaad. Blijf roeren tot het een vloeibare jamsubstantie is geworden.
  5. Maak een kuiltje in het havermoutmengsel en schep hier 1-2 el van de jam in. Schep het havermoutmengsel er weer overheen, zodat de jam bedekt is.
  6. Bestrooi de havermout nog met 5 of 6 losse frambozen en zet de ovenschaal vervolgens 15 minuten in de oven.
  7. Als de havermoutbake klaar is, haal je hem uit de oven en top je het af met 1 el pindakaas en wat hennepzaad. Serveer warm!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept