Pindakaas en jam is een geweldige combinatie! Lekker op brood, maar natuurlijk ook door de havermout. Wat dacht je van deze peanutbutter-jelly overnight oats met een laagje pure chocolade? Een heerlijke start van je dag en bovendien ook nog hartstikke voedzaam. Je maakt ‘m een nachtje van tevoren en dan ben je meteen ready to go zodra je opstaan. Klinkt goed, toch? Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + nachtje koelkast

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 1 el chiazaad
  • 160 ml (plantaardige) melk
  • paar drupjes vanille essence
  • 2 tl suikervrije aardbeienjam
  • 1 el pindakaas
  • 1 blokje pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de havermout met het chiazaad, 1 tl aardbeienjam, de melk en het vanille essence. Roer goed door en zet 5 minuten weg.
  2. Smelt ondertussen het blokje pure chocolade in de magnetron of au bain marie.
  3. Doe het havermoutmengsel in een afsluitbaar potje. Schep er nu eerst 1 tl aardbeienjam op en vervolgens 1 el pindakaas. Meng dit voorzichtig en verspreid het netjes zodat de hele bovenkant ermee bedekt is.
  4. Schenk nu de gesmolten chocolade eroverheen en zorg dat de hele bovenkant bedekt is met de chocolade. Dit kun je doen met de achterkant van een lepel of door het potje te draaien, zodat de chocolade evenredig wordt verdeeld.
  5. Sluit het potje af en zet voor een nachtje (of minimaal 4 uur) in de koelkast.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 1 el chiazaad
  • 160 ml (plantaardige) melk
  • paar drupjes vanille essence
  • 2 tl suikervrije aardbeienjam
  • 1 el pindakaas
  • 1 blokje pure chocolade
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de havermout met het chiazaad, 1 tl aardbeienjam, de melk en het vanille essence. Roer goed door en zet 5 minuten weg.
  2. Smelt ondertussen het blokje pure chocolade in de magnetron of au bain marie.
  3. Doe het havermoutmengsel in een afsluitbaar potje. Schep er nu eerst 1 tl aardbeienjam op en vervolgens 1 el pindakaas. Meng dit voorzichtig en verspreid het netjes zodat de hele bovenkant ermee bedekt is.
  4. Schenk nu de gesmolten chocolade eroverheen en zorg dat de hele bovenkant bedekt is met de chocolade. Dit kun je doen met de achterkant van een lepel of door het potje te draaien, zodat de chocolade evenredig wordt verdeeld.
  5. Sluit het potje af en zet voor een nachtje (of minimaal 4 uur) in de koelkast.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept