Op een frisse dag als vandaag wil ik niets liever dan lekker warm en kruidig comfortfood! Deze kruidige peer-kaneelcake is een echt winters baksel waar je je vingers bij af kunt likken. Ik ben alleen niet heel erg van de taarten bomvol suiker of cakes met kilo’s roomboter, dus ik probeer er altijd een ‘gezondere’ variant op te verzinnen. Deze cake bevat geen toegevoegde suikers en geen boter! Verantwoord genieten van een lekker plakje cake! Benieuwd hoe je dit recept maakt? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

90 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 3 kleine stoofpeertjes
  • 275 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 250 gr yoghurt
  • paar drupjes vanille aroma
  • 1 el kaneel (of halve el kaneel + 1 kaneelstokje)
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 1 el gemalen steranijs (of twee losse sterren)
  • 300 ml water
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breng 300 ml water aan de kook en doe hier het kaneelstokje (of halve el kaneel) en de steranijs in.
  3. Schil de stoofpeertjes en leg ze in het water. Laat 30 minuten koken op laag vuur.
  4. Meng in een kom het speltmeel met de overige kaneel, het bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren, vanille aroma en de kokosolie. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe aan de droge en spatel alles goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe en spatel tot je een glad beslag hebt.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in met olie/boter) en stort het beslag in de cakevorm.
  6. Giet de stoofpeertjes af en duw ze voorzichtig in het beslag. De steeltjes komen boven het beslag uit.
  7. Bak de cake in ongeveer 30-40 minuten goudbruin. Laat de cake vervolgens afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 cake):
  • 3 kleine stoofpeertjes
  • 275 gr speltmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml amandelmelk
  • 250 gr yoghurt
  • paar drupjes vanille aroma
  • 1 el kaneel (of halve el kaneel + 1 kaneelstokje)
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el kokosolie
  • 1 el gemalen steranijs (of twee losse sterren)
  • 300 ml water
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breng 300 ml water aan de kook en doe hier het kaneelstokje (of halve el kaneel) en de steranijs in.
  3. Schil de stoofpeertjes en leg ze in het water. Laat 30 minuten koken op laag vuur.
  4. Meng in een kom het speltmeel met de overige kaneel, het bakpoeder en zout. Meng in een andere kom de yoghurt met de eieren, vanille aroma en de kokosolie. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe aan de droge en spatel alles goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe en spatel tot je een glad beslag hebt.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier (of vet hem in met olie/boter) en stort het beslag in de cakevorm.
  6. Giet de stoofpeertjes af en duw ze voorzichtig in het beslag. De steeltjes komen boven het beslag uit.
  7. Bak de cake in ongeveer 30-40 minuten goudbruin. Laat de cake vervolgens afkoelen voordat je hem aansnijdt.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept